Ο «εξαπατημένος» Μητσοτάκης –Ένοχος ή ανίκανος;

Ο «εξαπατημένος» Μητσοτάκης –Ένοχος ή ανίκανος;

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα ήταν να αλλάξει τον νόμο ώστε να διορίσει διοικητή των μυστικών υπηρεσιών της χώρας τον Παναγιώτη Κοντολέων. Έναν άνθρωπο που δεν είχε ούτε σχετικές γνώσεις, ούτε όμως πληρούσε τα κριτήρια που επέβαλε μέχρι τότε ο νομοθέτης αλλά ανηκε στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού.

Στις 8 Ιουλίου 2019, μια ημέρα αφού κέρδισε τις εθνικές εκλογές ο Μητσοτάκης με προεδρικό διάταγμα συγκέντρωσε όλες τις εξουσίες της ΕΥΠ στο πρόσωπο του. Συγκεκριμένα, το προεδρικό διάταγμα ανέφερε ότι «η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με το ν. 1645/1986 και το ν. 3649/2008 (Α’ 39) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό». 

Με λίγα λόγια ο Μητσοτάκης ήθελε να ξέρει και να ελέγχει τα πάντα και για αυτό οι παραιτήσεις του Δημητριάδη και του Κοντολέων δεν αρκούν για να κρύψει την εμπλοκή του σε ένα σκάνδαλο που θα γίνει το πολιτικό του Βατερλώ.

Εκτός, αν ο Κύριος Μητσοτάκης εξαπατήθηκε από τον ανιψιό του και τον προστατευμένο του; Φοριέται πολύ αυτό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έχω περιέργεια ποια επικοινωνιακή οδό θα ακολουθήσει; Της ενοχής ή της ανικανότητας; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter