Ο εξευτελισμός της έρευνας για τις υποκλοπές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο εξευτελισμός της έρευνας για τις υποκλοπές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ξαφνικά, την Τρίτη γνωστοποιήθηκε ότι οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες σε σπίτια και εταιρείες προσώπων που φέρονται να σχετίζονται με το Predator κι ενώ η δημοσιογραφική έρευνα, με κορωνίδα τις αποκαλύψεις του Documento, έχει καταδείξει στοιχεία εδώ και καιρό.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες ώστε να φανερωθούν κάποια αντανακλαστικά από τη Δικαιοσύνη, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί εντέχνως να δημιουργήσει νέο αφήγημα περί… παράκεντρων στην ΕΥΠ, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει το σκάνδαλο, ούτως ώστε να βγει από το κάδρο των ευθυνών ο πρωθυπουργός μετά τις αποκαλύψεις του Documento για την παρακολούθηση Χατζηδάκη.

Πάντως, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίον οι αρχές πραγματοποιούν τις εφόδους για την εύρεση στοιχείων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το δημοσίευμα της «Καθημερινής» στο φύλλο της Τετάρτης που αποκαλύπτει ότι ένα από τα κλιμάκια έκανε «ντου» για στοιχεία σε… γιαπί.

«Ξεχωριστές ομάδες αστυνομικών πραγματοποίησαν ελέγχους σε τουλάχιστον έξι μέρη στην Αττική, ενώ ένα από τα κλιμάκια φέρεται να βρέθηκε σε μία από τις εφόδους σε χώρο ο οποίος είχε αδειάσει προ ημερών και πλέον γίνονταν οικοδομικές εργασίες», αναφέρει το δημοσίευμα, γεγονός που θα προκαλούσε γέλια εάν η υπόθεση των υποκλοπών δεν ήταν τόσο σημαντική.

Σε κάθε περίπτωση, μόνο αισιόδοξα δεν είναι τα μηνύματα που προκύπτουν σχετικά με την πορεία των ερευνών, ιδίως εάν περιλαμβάνουν επιχειρήσεις α λα Ραν Ταν Πλαν, σε οικοδομές και άδεια κτίρια. Αυτό που μπορεί να καταγραφεί με περισσή σιγουριά είναι το γεγονός πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να ευτελίσει τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να πέσει «φως» στην υπόθεση…

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο υποκλοπών: Το μόνο παράκεντρο που υπάρχει είναι αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου

Σκάνδαλο υποκλοπών: Και ξαφνικά ήρθαν… έρευνες προσώπων που σχετίζονται με το Predator

Καμπαγιάννης: Υπό εκβιασμό μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter