Ο Ευάγγελος Αντώναρος στο documentonews.gr: Αρχηγός όλου αυτού του εγχειρήματος ήταν και είναι ο Μητσοτάκης

Ο Ευάγγελος Αντώναρος στο documentonews.gr: Αρχηγός όλου αυτού του εγχειρήματος ήταν και είναι ο Μητσοτάκης

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και δημοσιογράφος Ευάγγελος Αντώναρος σχολιάζει με τον δικό του τρόπο τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το σάλο των αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.

Με κείμενο του στο Documentonews εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του χαρακτηρίζοντας τον Πρωθυπουργό «ανθρωπάκι» και «ανασφαλή νάρκισσο» επισημαίνοντας πως ενορχηστρωτής αυτού του εγκλήματος είναι μόνο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά το κείμενο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε σήμερα ότι είναι ανάξιος να κυβερνάει την Ελλάδα. Οριστικά και πέρα από οιαδήποτε αμφισβήτηση.

Μετά από τρεις μέρες θαλασσίων λουτρών και οικογενειακής ψυχοθεραπείας εμφανίστηκε στον ελληνικό λαό για να πει τι; Ότι για τη μία και μοναδική «νόμιμη» παρακολούθηση την μεμπτή διαχείριση της οποίας αναγνωρίζει — του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη — ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτε κι αναλαμβάνει απλά την «πολιτική ευθύνη».

Όπως σε όλα όσα έχουν συμβεί στη χώρα τα τρία χρόνια της πρωθυπουργίας του φταίνε πάντα οι άλλοι. Ποτέ ο ίδιος.

Αυτή τη φορά τα έριξε όλα στην ΕΥΠ — της οποίας τον εθνικά σπουδαίο ρόλο προσπάθησε αδέξια να αναδείξει. Που τώρα όμως θέλει να μεταρρυθμίσει. Αποσιωπώντας ότι ο ίδιος την είχε αλλάξει από τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του για να την βάλει να κάνει αυτό που ήθελε ο ίδιος: Να παρακολουθεί εχθρούς και φίλους. Πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους.

Επιχειρηματίες και ποιος ξέρει ποιους άλλους.

Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να σταθεί ως πρωθυπουργός. Ό,τι και να κάνει. Γιατί αποκαλύφθηκε το σκοτεινό σχέδιο του για άλωση του κράτους, των δομών του, των λειτουργιών του από ένα παρακράτος που ο ίδιος και οι άγνωστο από που προερχόμενοι «συνεργάτες» του εντός κι εκτός Μαξίμου είχαν σχεδιάσει πριν καν κερδίσουν τις εκλογές κι άρχισαν να εφαρμόζουν την επομένη της εκλογικής τους νίκης.

Είναι η χειρότερη υπονόμευση των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών θεσμών από την εποχή της χούντας. Είναι η οργανωμένη προσπάθεια μιας μικρής δράκας επιτήδειων με επικεφαλής τον Μητσοτάκη να αγκιστρωθούν στην εξουσία, να κάνουν το κράτος τους λάφυρο και σχηματίζοντας— τολμώ τη διατύπωση — μια επικίνδυνη εγκληματική συμμορία να αποκομίσουν διαφορά οφέλη.

Και οικονομικά πιθανόν . Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι γι’ αυτό έφυγε ουσιαστικά (η μάλλον εξαναγκάστηκε σε παραίτηση) ο υπερπρωθυπουργεύων ανιψιός Δημητριάδης, Μια μια οι ψηφίδες του μωσαϊκού αποκαλύπτονται, καθώς τα στόματα ανοίγουν και οι γλώσσες λύνονται.

ΑΡΧΗΓΌΣ ΌΛΟΥ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΉΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

Ένας ανασφαλής νάρκισσος που μέχρι πριν λίγες μέρες απέπνεε απύθμενη αλαζονεία, αυτοπεποίθηση κι εκδικητικότητα. Σήμερα εμφανίστηκε στις οθόνες των τηλεοράσεων ένα ανθρωπάκι που διάβαζε λέξη λέξη ένα αδιάφορο κείμενο που κάποιοι άλλοι είχαν συντάξει γι αυτόν. Ούτε καν την εξωτερική του εμφάνιση δεν είχε φροντίσει όπως έκανε μέχρι τώρα συστηματικά: Ξεκούμπωτο το πάνω κουμπί του πουκαμίσου, κακοδεμένη γραβάτα, απλανές βλέμμα. Σαν να μην πολύ πίστευε αυτά που έλεγε. Σαν να έκανε αγγαρεία.

Οι Έλληνες — και πάρα πολλοί που τον ψήφισαν πριν τρία χρόνια «για να φύγει ο Τσίπρας»— δεν θέλουν να τους κυβερνάει πια ένας άνθρωπος με τέτοιο βεβαρυμένο παρελθόν. Με τέτοιες σκοτεινές προθέσεις. Με δράση που ξεπερνάει τα όρια της κρατικής παρανομίας.

Ο Μητσοτάκης πρέπει να παραιτηθεί από πρωθυπουργός. Πρέπει να αποσυρθεί άπαξ και δια παντός από τη δημόσια ζωή του τόπου. Πρέπει να τεθεί στη διάθεση της δικαιοσύνης για όσες παρανομίες έχει διαπράξει η έχει αφήσει να διαπραχθούν με την ανοχή του. Αλλά, έχω την υποψία, ότι αυτό δεν θα συμβεί αυτόματα. Γι αυτό: Ο λαός και οι υπόλοιπες υγιείς κοινοβουλευτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να συντονίσουν και να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για να απαλλαγεί η χώρα αυτό το άτομο που τις κάθισε στο σβέρκο με διαπιστωμένες πια κακές προθέσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter