O Ευάγγελος Αντώναρος αποχαιρετά τον αδερφό του Μάνο

O Ευάγγελος Αντώναρος αποχαιρετά τον αδερφό του Μάνο

Με μια συγκινητική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Ευάγγελος Αντώναρος αποχαιρετά τον αδερφό του Μάνο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στην ανάρτηση του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Κώστα Καραμανλή, αναφέρει τα εξής:

«In Memoriam

Τον Μαρτιο του 2004 ηταν ένα απο τους δυο ανθρώπους που τους εμπιστευθηκα ότι ο Κωστας Καραμανλής μου ειχε προτείνει να μπω στη κυβερνηση. Το σκεφτόμουν. Οχι γιατι δεν ήθελα. Αλλά γιατι δεσμευόμουνα με μακροχρόνιο συμβόλαιο απο τον ειδησεογραφικό οργανισμό του οποίου ημουνα ανταποκριτης στη Μεση Ανατολή. Με ενεθάρρυνε να πω ναι. “Ετσι θα καταφέρεις να γίνεις πιο γνωστός από μένα” μου είπε με το γνωστο αυτοσαρκαστικό του χιούμορ.

Με έπεισε. Κι είχε δίκιο. Ξαφνικά έγινα γνωστός ως κυβερνητικος εκπρόσωπος. Και συχνά μας μπέρδευαν. Εμένα με φώναζαν Μάνο. Εκεινου του ζητούσαν ρουσφέτια γιατί τον περνούσαν για μένα. Μια φορά παρα λίγο να τον λυντσάρουν διαδηλωτες στη πλατεία Συνταγματος γιατι τον περασαν για τον …αντιπαθητικό Βαγγελη Αντώναρο. Με πηρε με τρεμαμενη φωνή: “Δεν πάει άλλο με σένα στη πολιτική…” Η ζωή του ειχε γίνει τουλάχιστον εν μέρει κόλαση – για χαρη μου όπως το έβλεπε εκείνος. Οχι εντελως άδικα.

Στις αρχες Φεβρουαρίου με πήρε τηλέφωνο αργά ενα Σαββατο βράδυ. “Τώρα πια δεν εισαι πασίγνωστος. Εισαι διάσημος”, μου είπε. Μόλις με ειχαν διαγράψει από τη Νεα Δημοκρατία. Ειχε πιάσει το σφυγμό.

Ειναι αλήθεια. Μπορει στο διάβα του χρόνου να τον είχα ξεπεράσει σε αναγνωρισιμότητα. Αλλά ο Μανος, ο αδελφός μου ο Μανος ήταν αξεπέραστος σε δυό τομείς που ουτε στο νυχάκι του δεν εφτασα ποτε. Στην έξοχη κι απαράμιλλη πέννα του. Και -κυρίως – πόσο τον αγαπούσε και πόσο τον αγαπάει ακόμη ο κόσμος. Αναγνωστες και τηλεθεατες. Με αυθορμητισμό. Γιατί ο ίδιος ήταν γηινος κι αυθορμητος – μπολιασμένος, λέω εγω, από τον πατέρα μας τον Αρχέλαο.

ΥΓ. Φωτογραφία μας απο τις αρχές της δεκαετίας του 80…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter