Ο Ευκλείδης τα έκανε χειρότερα… 

Ο Ευκλείδης τα έκανε χειρότερα… 

Δεν υπήρξε πολιτικός στην παγκόσμια ιστορία που να προσπάθησε να ανασκευάσει μια δήλωσή του και να μην εκτέθηκε περαιτέρω. Φυσικά ούτε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξέφυγε του συγκεκριμένου κανόνα.

Η σημερινή (21/02) μάλιστα ανάρτηση στο FB του πρώην ΥΠΟΙΚ προκάλεσε μεγαλύτερο μούδιασμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ (ακόμη και σε συντρόφους του εντός της «Ομπρέλας») απ’ ότι η χθεσινή του συνέντευξη στην «Καθημερινή».

Δείτε επίσης: Η αστική αυτοπεποίθηση και η ειλικρίνεια του Τσακαλώτου

Ειδικά στο σημείο (7) όπου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όχι μόνο δεν παίρνει πίσω τον ισχυρισμό του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «διαλέγει συμβούλους ικανούς να φιλοτεχνούν επικοινωνιακά το προφίλ του (δύσκολη δουλειά ομολογουμένως) και να κάνουν τη βρώμικη δουλειά της υλοποίησης της πολιτικής της ΝΔ», αλλά το αντίθετο ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να κατανοήσει τα όπλα του αντιπάλου γιατί έτσι γίνεται ισχυρότερος!

Και ποιοι είναι η «ικανοί» σύμβουλοι αναρωτιούνται πολλοί στην Κουμουνδούρου;
Ο Ρωμανός, ο Σκέρτσος, ο Σκρέκας, ο Άδωνης, όσοι εισηγούνται το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και στοχοποιούν την Αριστερά, όσοι βάφτισαν το σκάνδαλο Novartis «σκευωρία», όσοι σέρνουν δημοσιογράφους και εισαγγελείς στα δικαστήρια; Τι ζητάει ο Ευκλείδης, να προσλάβει συμβούλους ο Αλέξης Τσίπρας που θα κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» όπως παραδέχεται ο ίδιος; Δεν έχει ταχθεί στο πρόσφατο παρελθόν με πολύ σαφή τρόπο υπέρ της κατίσχυσης της πολιτικής στην επικοινωνία και τη σκανδανολογία;

Επιπροσθέτως, ο πρώην ΥΠΟΙΚ μιλά και πάλι για «ανθρωποφαγία» προφανώς φωτογραφίζοντας και την κριτική που δέχεται από χθες και ο ίδιος για τα όσα είπε στη συνέντευξή του. Αλλά όταν ο ίδιος και η σύντροφοί του στην «Ομπρέλα» ασκούν δριμεία κριτική σε δηλώσεις για παράδειγμα «Προεδρικών» είναι δημιουργική κριτική ενώ όταν γίνεται το αντίθετο είναι «ανθρωποφαγία». «Το δικαίωμα», λένε, «στη διαφορετική άποψη» δεν μπορεί να είναι αλά καρτ.

Εκείνο που έκανε και κάνει μάλιστα χείριστη εντύπωση εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χρονική στιγμή που επέλεξε να δώσει συνέντευξη στην «Καθημερινή» ο κ. Τσακαλώτος. Τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι με την πλάτη στον τοίχο της ακρίβειας και της πανδημίας έρχεται ο πρώην ΥΠΟΙΚ να μιλήσει για την «ανασφάλεια» Τσίπρα.

Ακόμη και να ξεπεράσει κανείς, λένε, τις αναφορές στα «προνόμια» που είχε ο κ. Τσακαλώτος στην εκπαίδευση «όπως πρέπει να μιλάμε για το αντρικό προνόμιο στην πατριαρχία, το λευκό προνόμιο στον σύγχρονο καπιταλισμό (και πριν), τα προνόμια που έχει ένας straight λευκός αστός άντρας» δύσκολα θα καταπιεί όλα τα παραπάνω.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter