Ο ευτελισμός του Πολιτισμού από τους δύο αποτυχημένους υπουργούς, Μενδώνη και Χρυσοχοΐδη

Ο ευτελισμός του Πολιτισμού από τους δύο αποτυχημένους υπουργούς, Μενδώνη και Χρυσοχοΐδη

Σίγουρα σε μια πολιτισμένη χώρα θα είχαν πάρει ήδη την άγουσα προς την έξοδο. Και δεν μιλάμε για τις συνεχείς αποτυχίες των δύο υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την Λίνα Μενδώνη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη, αντίστοιχα.

Μπορεί για την κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχουν εξυπηρετήσει απόλυτα τις βλέψεις της ομάδας του Μαξίμου –«μπορεί» λέμε- αλλά σίγουρα δεν έχουν προσφέρει ούτε το ελάχιστο σε κάποια θετική αποτίμηση της κυβέρνησης.

Και δεν μιλάμε για υποθέσεις, όπως του Λιγνάδη ή το ξύλο στη Νέα Σμύρνη.

Θα αρκούσε σε μια πολιτισμένη χώρα η εικόνα της παρουσίασης –υποτίθεται μετά Βαΐων και κλάδων- των δύο κλεμμένων πινάκων του Picasso και Mondriaan για να οδηγηθούν στην έξοδο…

Μπορεί το show να βοηθούσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αλλάξει ατζέντα αφού ο «πιλότος» ή ο «Μπάμπης» εξυπηρέτησε τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης μετά την κατάργηση του 8ώρου…

Αλλά το θέμα ίσως να έπρεπε να κατέβει αφού –ίσως λέμε- να μην εξυπηρετεί πλήρως αυτά που έχουν στο μυαλό τους.

Έτσι «πούλησαν» στο πανελλήνιο και μια φιέστα μιας δήθεν επιτυχίας όπου τον πρώτο ρόλο είχαν δύο έργα δύο γνωστών, πασίγνωστων ζωγράφων, μεγάλης αξίας…

Μόνον που οι δύο μετριότατοι έως πλήρως αποτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης δεν έθεσαν ως κέντρο της επιτυχίας τους δύο πίνακες, που ήταν οι πρωταγωνιστές αλλά τους εαυτούς τους ως μια σύγχρονη Αγκάθα Κρίστι και έναν σύγχρονο Ηρακλή Πουαρό.

Καμία σχέση!

Και στην προσπάθειά τους να λάβουν τα εύσημα, παρουσίασαν τους δύο πίνακες σαν να ήταν από το πανέρι, σαν να ήταν η προσωπογραφία της γειτόνισσας που αποδήμησε εις Κύριον και οδεύει προς τα σκουπίδια!

Κανένα μέσο προστασίας στους πίνακες που είχαν κλαπεί. Καμία βάση, καμία πρόληψη, κανένα γάντι που θα δήλωνε όχι μόνον αξία και προστασία αλλά και σεβασμό!

Και εδώ η παρουσίαση από τον Οίκο Christie’s του έργου του Piet Mondriaan με τίτλο «Composition: No. II, with Yellow, Red and Blue» (αρχική τιμή εκκίνησης 25 εκατομμύρια δολάρια)

Τους στήριξαν όπου βρήκαν, ο ένας έπεσε, τους έπιαναν με τα χέρια, τους πηγαινοέφερναν ακουμπώντας παλάμες και δάχτυλα προσφέροντας ένα θέαμα πανηγυριού…

Μπορεί οι μεγάλοι Οίκοι Δημοπρασιών και τα Μουσεία να πάθαιναν εγκεφαλικό με την εικόνα αλλά οι δύο υπουργοί δεν πτοήθηκαν!

Η Λίνα Μενδώνη μάλιστα, υποτίθεται υπουργός Πολιτισμού δεν είχε φροντίσει για τα μέτρα Προστασίας τους, τη συσκευασία τους, τη μεταφορά τους, το άγγιγμα.

Το μόνον που ήθελαν ήταν μια προβολή των εαυτών τους…

Ακόμα και όταν ο πίνακας του Picasso έπεσε – επόμενο ήταν και αναμενόμενο- κανείς δεν ίδρωσε!

Σκεφτείτε δηλαδή τι κάνουν και τι λένε όταν δεν τους βλέπει κανείς…

Οι εικόνες βέβαια μεταδόθηκαν και από τα διεθνή πρακτορεία…

Τριτοκοσμικές χωρίς κανένα στόχο να προσβάλλουμε τον Τρίτο Κόσμο ή την αναδυόμενες χώρες!

Αριστερά η παρουσίαση του έργου του Picasso «Femme au Beret Mauve» από τον Οίκο Bonhams – Δεξιά η παρουσίαση του κλεμμένου πίνακα του Mondriann από την «Ελληνική Κυβέρνηση»

Και ακολουθούν οι φωτογραφίες όπως έχουν σταλεί από το Διεθνές Πρακτορείο Associated Press:

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter