Ο φανοστάτης και το αγύριστο κεφάλι

Ο φανοστάτης και το αγύριστο κεφάλι

Ενας διακαής, εμπύρετος, με παραληρηματικές εξάψεις πόθος κινεί τη ΝΔ τα τελευταία χρόνια. Να ξεμπερδέψουν με τον κακό μπελά που ακούει στο όνομα Τσίπρας. Τον αλήτη, τον ψεύτη, τον δεκαπενταμελή.

Ο φανοστάτης τους περιμένει το αγύριστο κεφάλι του. Να τον τελειώσουν και να σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη όσα εκπροσωπεί. Κι αυτός ο πόθος καθορίζει εν πολλοίς τακτικές, πολιτικές και επικοινωνία. Τίποτε δεν θα καταλάβει ένας ψύχραιμος παρατηρητής για την επιστράτευση δεκάδων πυροβόλων από μεγάλα ΜΜΕ και ουκ ολίγων ιοβόλων από μικρές τρύπες με στόχο την παραγωγή και διάχυση μίσους, fake news, συκοφαντίας και μιας ατέλειωτης αλυσίδας από απόπειρες δολοφονίας χαρακτήρα αν δεν συνυπολογίσει αυτό τον παράγοντα.

Η στημένη «παρένθεση» του ’15 και ο τότε διεθνής και εγχώριος εκβιασμός – #ThisIsACoup. Οι αθλιότητες για Βόρεια Κορέα, Μαδούρο, δραχμή και χαρτί υγείας. Η συστηματική υπονόμευση της ελληνικής θέσης στη σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Η επισκευή και ανάδειξη μιας γαλαζοαίματης, συντηρητικής μετριότητας όπως ο Μητσοτάκης σε αντι-Τσίπρα. Η χρέωση όλων των δεινών της κρίσης που προκάλεσαν και τoυ ΔΝΤ που προσκάλεσαν στον Τσίπρα. Το εθνικιστικό και φασιστικό όργιο με τις Πρέσπες. Η προεκλογική εκστρατεία με σύνθημα και στόχο «να απαλλαγούμε απ’ αυτόν». Ολοι οι σταθμοί στη διαδρομή του Τσίπρα χαρακτηρίζονται από επιθέσεις με στόχο την πολιτική του εξόντωση.

Σκληρό καρύδι ο τύπος, όμως. Εμεινε όρθιος παρ’ όλα αυτά. Eτσι ο αγώνας (τους) συνεχίζεται. Αφού συμμάχησαν με τον Σόιμπλε, τους δανειστές, το ΔΝΤ, τη Χρυσή Αυγή, το αποξηραμένο ΚΙΝΑΛ και πρόθυμους ηλίθιους, τώρα συμμαχούν με τον κορονοϊό. Η πανδημία ως ευκαιρία! Να αξιοποιήσουν τον φόβο, να μερεμετίσουν την εικόνα του αντι-Τσίπρα τους, να οδηγήσουν σε εκλογές και να τελειώσουν επιτέλους με τον Τσίπρα. Για να μπορέσουν να έχουν μια «καθαρή» τετραετία και να επιβάλουν –με πρόσχημα την οικονομική κρίση– όσα δεν κατάφεραν να επιβάλουν με τα μνημόνια. Να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ σε εσωστρέφεια και να απογοητευτούν όλοι εκείνοι που έσυραν το κάρο της Ελλάδας και της Αριστεράς τόσα χρόνια.

Συνεπώς, η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Πάλι. Για τον Τσίπρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν θα διατηρήσουν όχι το ηθικό πλεονέκτημα αλλά το ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ. Γιατί τώρα το ηθικό, η αποφασιστικότητα, η ενότητα θέλησης και δράσης που λέγαν οι παλιοί, η κατανόηση του τι επιδιώκει ο αντίπαλος και πώς να το αντιμετωπίσουν είναι εκ των ων ουκ άνευ. Ο Τσίπρας προφανώς θέλει, αλλά και ο ίδιος και οι σύντροφοί του πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν. Να αποκρούσουν τα σχέδια της ΝΔ και να προβάλουν πειστικά ως δύναμη αντίστασης, μάχης και εξουσίας. Ικανή να αναμετρηθεί αποτελεσματικά και με την ξεσαλωμένη ΝΔ και με τη νέα κρίση. Με όρους κοινωνικής πλειοψηφίας, αλληλεγγύης, εντιμότητας, αλλαγής. Εδώ σε θέλω, κάβουρα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter