Ο φανταστικός κόσμος της κυρίας Γεννηματά

Ο φανταστικός κόσμος της κυρίας Γεννηματά

Την αναβίωση της παλιάς δόξας του πρώην ΠΑΣΟΚ που ταλαιπωρήθηκε από μνημόνια, δανειακές, σκάνδαλα και πολιτικές αγκαλιές με την συντηρητική παράταξη όπως και αλλαγές ονομάτων και ΑΦΜ, ονειρεύεται εδώ και χρόνια η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Αν και το όνειρο ούτε απαγορευμένο είναι, ούτε κακό, όταν πρόκειται για τη δημόσια ζωή, κάποιος πρέπει να βάλει ένα ξυπνητήρι.

Έτσι λοιπόν το ΚΙΝΑΛ/Φώφη Γεννηματά, αφού φλερτάρισε αδυσώπητα με ό,τι πιο συντηρητικό στοιχείο, αφού δάνεισε τη ΝΔ με στελέχη του, ήρθε σήμερα να διαπιστώσει πως «κλείνει ο κύκλος του τεχνητού δικομματισμού που επιχείρησαν να καθιερώσουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Και βέβαια ο καθένας μπορεί να βγάζει τα συμπεράσματά του, αλλά στο δημόσιο χώρο όλα τίθενται προς επιβεβαίωση και κριτική.

Μιλώντας στη κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι «τώρα, που οι μεγάλες προοδευτικές αλλαγές είναι ξανά αίτημα της κοινωνίας, διεκδικούμε και μπορούμε να καθοδηγήσουμε την πορεία του τόπου, με το αφήγημα μας για τη Νέα Αλλαγή».

Το τι άλλαξε μέσα σε μερικές βδομάδες για να γυρίσει ο τροχός προς τους άλλοτε συνεργάτες της Δεξιάς κανείς δεν ξέρει.

Ίσως μόνον η Φώφη Γεννηματά που μιλά γενικώς και απροσδιορίστως για «Νέα Αλλαγή» και «ανασυγκρότηση της οικονομίας» κάνοντας έκκληση και πάλι στους πολίτες να κάνουν «και πάλι ισχυρή την προοδευτική παράταξη».

Άγνωστο από πού αντλεί η Φώφη Γεννηματά αυτή την ελπίδα πως ο πολίτης ξέχασε ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ έμεινε στο δρόμο και κατέληξε δεκανίκι του κάθε συντηρητικού… Εξάλλου μας το θύμιζε συνεχώς με τις δηλώσεις της και την παρουσία της στη Βουλή. 

Για να αποσείσει μάλιστα τις ευθύνες της για όλα τα λάθη της παράταξης βλέπει σχέδιο αποκλεισμού από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!

«Απεργάστηκαν, χωριστά και από κοινού, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε σύμπραξη, την πολιτική μας εξαφάνιση. Δεν τα κατάφεραν».

Μόνον που αν θέλει κάποιος να αλλάξει σελίδα και να μην κοροϊδεύει τον εαυτό του και τους άλλους, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να κοιτάξει τα τραγικά του λάθη…

Δεν το κάνει ούτε η κυρία Γεννηματά ούτε τα εναπομείναντα στελέχη του ΚΙΝΑ.

Και εδώ ταιριάζει η απάντηση του Μαντείου των Δελφών στην ερώτηση του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουλιανού για το ενδεχόμενο αναβίωσης του αρχαίου κόσμου:

«Εἴπατε τῷ βασιλεῖ, χαμαὶ πέσε δαίδαλος αὐλά,

οὐκέτι Φοῖβος ἔχει καλύβην, οὐ μάντιδα δάφνην,

οὐ παγὰν λαλέουσαν, ἀπέσβετο καὶ λάλον ὕδωρ.»

Με απλά λόγια:

«Πείτε στον βασιλιά, το μεγαλόπρεπο μέγαρο έπεσε στο έδαφος.

Ο Φοίβος δεν έχει πια την κατοικία του, ούτε τη δάφνη που προφητεύει,

ούτε την πηγή που μιλάει. Και το νερό που μιλάει έχει στερέψει κι αυτό.»

Κάποιος πρέπει να πει στην κυρία Γεννηματά πως το μεγαλοπρεπές κτίριο έπεσε, οι δάφνες ποδοπατήθηκαν και η πηγή στέρεψε! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter