Ο φασισμός είναι εδώ ενωμένος δυνατός…

Ο φασισμός είναι εδώ ενωμένος δυνατός…

Ο φασισμός είναι σαν τον ουροβόρο όφιν. Όποιος πιστεύει ότι οι επιθέσεις στα Βίλια και την Κόνιτσα είναι τυχαία γεγονότα και θα σταματήσουν εδώ είναι γελασμένος.

Ο φασισμός θα προχωρήσει μέχρι να εξοντώσει όλους όσους θεωρεί εχθρούς του κι όταν τα καταφέρει θα φάει την ίδια του την ουρά γιατί απλά αναπνέει μέσω των «εχθρών» του, η ύπαρξή τους είναι το οξυγόνο του.

Όποιος νόμιζε ότι οι νυχτερινές επισκέψεις στα σπίτια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αθώες και ένδειξη της «αγανάκτησης» απλών πολιτών για την απώλεια μιας ονομασίας που απωλέσαμε καμιά εικοσαριά χρόνια πριν από συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις, λογάριαζε χωρίς τον φασίστα ξενοδόχο.

Όποιος πολιτικάντης είδε φως στο ονοματολογικό της Βόρειας πλέον Μακεδονίας και μπήκε θα εισπράξει σύντομα το μαύρο εκλογικό σκοτάδι. Όποια ΜΜΕ σκοπίμως και διαβλέποντας ευκαιρία για τον εκλεκτό της διαπλοκής Κυριάκο Μητσοτάκη, χάιδευαν και χαϊδεύουν το κατά τη γνώμη τους κοινό περί δικαίου αίσθημα, απλά δεν κατανοούν πως όταν σπρώχνεις δεξιότερα μια κρίσιμη εκλογική μάζα κάποιοι θα βγουν εκτός γηπέδου και εκτός κανόνων του παιχνιδιού.

Όποιος θεωρεί απλά συμπαθητική την εναέρια σέλφι του αλεξιπτωτιστή και ξιφουλκεί κατά των ανωτέρων του που τον τιμώρησαν, σύντομα θα δει και την κάννη ενός άλλου με στολή παραλλαγής όχι και τόσο συμπαθητικού αυτήν τη φορά. Όποιος θεωρεί τα εθνικά μαγιά για να φουσκώσει τα εκλογικά του ποσοστά θα νοιώσει σύντομα ένα βάρος στο στομάχι του.

Το τερέν είναι στρωμένο προ πολλού και στην Ευρώπη και στην ημεδαπή. Εκατομμύρια πρόσφυγες πολέμου και οικονομικοί μετανάστες αναζητούν ένα καλύτερο αύριο γι αυτούς και τα παιδιά τους την ώρα που οι πολιτικές λιτότητας στη γηραιά Ήπειρο και η επίθεση του μετακαπιταλισμού, πιέζουν τα ήδη πιεσμένα και αγανακτισμένα από την προκλητική ασυλία των ισχυρών αστικά στρώματα. Ο τζιχαντιστής με το μαχαίρι και ο λευκός ρατσιστής με το οπλοπολυβόλο είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Οι Όρμπαν, Σαλβίνι και Κούρτς είναι απλά τα «καναπεδάκια» πριν το μεγάλο φαγοπότι του μαύρου μετώπου. Στην ημεδαπή η οικονομική κρίση, η υποθήκη της χώρας, η εργαλειοποίηση των πάντων και το χάιδεμα αυτιών για ιδιοτελείς λόγους είναι το καλύτερο λίπασμα για την άνοδο του φασισμού. Όποιος καλλιεργεί το μίσος για την Αριστερά απλά πριμοδοτεί την άκρα Δεξιά. Όποιος στην ημεδαπή φυτεύει Μοράλες και Μαδούρο, θα θερίσει Κασιδιάρηδες.

Στη χώρα όπου ουδείς δείχνει να ενοχλείται από το μπούλινγκ των ισχυρών στους ανίσχυρους και από τα εμετικά πρωτοσέλιδα όλο και περισσότερων φυλλάδων, η κατάσταση είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Στη Μεγάλη Βρετανία του Brexit μια έρευνα σε μεγάλο δείγμα ανθρώπων έδειξε πως όσο πιο χαμηλό είναι το I.Q στην παιδική ηλικία, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες το άτομο ως ενήλικας να παρουσιάσει ρατσιστική συμπεριφορά, κλίση προς συντηρητικές ιδεολογίες, προκαταλήψεις και αντιστάσεις κατά των κοινωνικών αλλαγών.

Κι όπως λέει κι ο λαός που άλλοτε είναι σοφός κι άλλοτε υπαίτιος μεγάλων εθνικών τραγωδιών, «Δεν φτάνει που ο ποντικός δεν χωρούσε στην τρύπα του, έφερνε και κολοκύθα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter