Θ. Φέσσας: Ανάγκη για σταθερότητα

Θ. Φέσσας: Ανάγκη για σταθερότητα

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας τόνισε την ανάγκη αποφυγής ενός νέου κύκλου πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας κατά τη διάρκεια των χθεσινών του επαφών με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο.

Ο κ. Φέσσας επεσήμανε ότι η Ελλάδα οφείλει να υπερ-αποδώσει στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του μνημονίου, οι οποίες απελευθερώνουν την οικονομία και οικοδομούν πλεόνασμα εμπιστοσύνης, με τους εταίρους και τις αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό επιβάλλεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση της παραοικονομίας και στη διεύρυνση της φορολογητέας ύλης, μέσα από την καθολική εφαρμογή των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Για την επανεκκίνηση των επενδύσεων, πρότεινε την ελάφρυνση της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων αλλά και την εφαρμογή φιλόδοξων μέτρων, όπως είναι το οριζόντιο εργαλείο των υπεραποσβέσεων.

Καταλήγοντας, υποστήριξε την ανάγκη να αποφευχθεί πάση θυσία ένας νέος κύκλος πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, ο οποίος θα είναι καταστροφικός για την οικονομία, την ώρα που εμφανίζοντας τα πρώτα δείγμα επιστροφής σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter