Ο Φιγιόν στη φυλακή και ο Μητσοτάκης μόνος του… παλεύει τον λαϊκισμό!

Ο Φιγιόν στη φυλακή και ο Μητσοτάκης μόνος του… παλεύει τον λαϊκισμό!

Δεν έπεσε καθόλου «στα μαλακά» ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν και η σύζυγός του που όπως φαίνεται είχαν βολέψει όλη την ευρύτερη οικογένεια σε δημόσιες θέσεις και απομυζούσαν το κράτος.

Αργομισθία και στη σύζυγό του που σπάνια εμφανιζόταν στη δουλειά της και όπως είπε το δικαστήριο έπαιρνε πολλά λεφτά για τη θέση (που δεν πήγαινε).

Ο ομοϊδεάτης του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω του δικηγόρου του μίλησε για σκευωρία… ή όπως είπε συνωμοσία…

Αλλά αυτά δεν έπεισαν το Γαλλικό Δικαστήριο. Το αντίθετο μάλιστα! 

Πριν τέσσερα χρόνια πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε συγχαρητήρια στον Φρανσουα Φιγιόν: «Συγχαρητήρια στον @FrancoisFillon για την μεγάλη του νίκη σήμερα! Μας ενώνει ο αγώνας κατά του λαϊκισμού (και ότι έχουμε ίδια μέρα γενέθλια:)», είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Τwitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η σύζυγος του πρωθυπουργού: 

Η καταδίκη του Φρανσουά Φιγιόν είναι πρωτόδικη, και θα προσφύγει σε έφεση. Ο ίδιος που ήταν και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σύμμαχος του Μητσοτάκη κατά του Λαϊκισμού (πόσες ταυτίσεις πια) καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 5 ετών, τα δύο από τα οποία χωρίς αναστολή, σε μια υπόθεση πλασματικών θέσεων εργασίας που είχε δηλητηριάσει την προεδρική εκστρατεία του το 2017.

Το δικαστήριο του Παρισιού, που εξέδωσε την απόφαση, συνδύασε την καταδίκη αυτή με ένα πρόστιμο 375.000 ευρώ, ενώ ο Φιγιόν δεν θα μπορεί να εκλεγεί σε αιρετό αξίωμα για δέκα χρόνια.

Η σύζυγός του, η Πενέλοπι Φιγιόν, η οποία κρίθηκε επίσης ένοχη από το δικαστήριο του Παρισιού, καταδικάσθηκε από την πλευρά της σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή στην υπόθεση αυτή. Της επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 375.000 ευρώ ενώ δεν θα μπορεί να εκλεγεί σε αιρετό αξίωμα για δύο χρόνια.

Το ζεύγος Φιγιόν και ο συγκατηγορούμενός του, ο Μαρκ Ζουλό, πρώην αναπληρωματικός του Φρανσουά Φιγιόν στην περιφέρεια Σαρτ, καταδικάσθηκαν εξάλλου να επιστρέψουν στο γαλλικό κοινοβούλιο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Όπως βλέπετε, υπάρχουν και κράτη που δεν τρώνε κουτόχορτο περί συνωμοσιών ή σκευωρίας και οι κταχραστές του δημόσιου χρήματος πάνε ενίοτε στη φυλακή! 

Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχασε έναν καλό συνοδοιπόρο… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter