Ο φίλος του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Στουρνάρας

Ο φίλος του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Στουρνάρας

Δεν είναι κακό να είσαι αισιόδοξος στη ζωή, καλύτερο ωστόσο, ιδιαίτερα για τα δημόσια πρόσωπα και τους πολιτικούς ή πολιτικολογούντες είναι να είναι προσγειωμένοι.

Γιατί πάνω σε αυτή την προσγείωση στηρίζονται προβλέψεις, προετοιμασίες και επιτυχίες.

Αν πέφτεις συνέχεια έξω, και το καράβι θα βάλει νερά και στη ξέρα θα χτυπήσει.

Ο λόγος και πάλι για τον εκλεκτό των Τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρηματιών Γιάννη Στουρνάρα, επικεφαλής της ΤτΕ.

Διαβάζουμε πώς στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την Νομισματική Πολιτική το «βασικό σενάριο» προβλέπει ύφεση για φέτος της τάξης του 10% ενώ για το 2021 και 2022 αναμένει ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας με ρυθμό 4,2% και 4,8% αντιστοίχως.

Στο ήπιο σενάριο, που υποθέτει ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και αναστολής της λειτουργίας πολλών κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας θα αρθούν γρηγορότερα και η μετάβαση στην κανονικότητα θα είναι σχετικά σύντομη, το ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 9% το 2020, ενώ θα σημειώσει άνοδο κατά 4,8% το 2021 και 5% το 2022.

Σύμφωνα με το δυσμενές σενάριο, το οποίο υποθέτει ότι οι συνέπειες της πανδημίας θα είναι πιο έντονες και η ανάκαμψη της οικονομίας θα καταστεί δυσκολότερη, το ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 11% το 2020 και θα αυξηθεί κατά 3,2% και 4,5% το 2021 και το 2022 αντιστοίχως.

Με δεδομένο πως τα αποτελέσματα της μάχης κατά του κορονοϊού δεν αναμένονται σημαντικά και ουσιαστικά πριν το καλοκαίρι, όλα αυτά τα σενάρια μάλλον φαίνονται ως όνειρα θερινής νυκτός…

Για να μην μιλήσουμε για τον ΟΟΣΑ που μιλάει για αναιμική ανάπτυξη της τάξης του 0,9% το 2021.

Δηλαδή, πέρασε και δεν μας ακούμπησε.

Αλλά οι φίλοι γι’ αυτό είναι! Να αλληλοστηρίζονται.

Μόνον τι φταίμε εμείς! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter