Ο Φλώρος σήκωσε 35 ελικόπτερα για χάρη του Documento – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Ο Φλώρος σήκωσε 35 ελικόπτερα για χάρη του Documento – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville
Το νέο σόου του αρχιστράτηγου του καταστροφών και η οδυνηρή πραγματικότητα: Έστησε φιέστα για να απαντήσει στην αποκάλυψη για το βατερλό στο Στεφανοβίκειο. Αντί να εκκενώσει τη βάση, έχασε ζωτικό χρόνο τις κρίσιμες ώρες ρυμουλκώντας τα Huey και τα Apache για να τα φωτογραφίσει σε στεγνό σημείο. Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά που φτάνει τα €2 δισ.;
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Τάσεις… αυτοκτονίας. Το παρασκήνιο και οι πρωταγωνιστές της δραματικής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας – Ποιοι αναλαμβάνουν νέοι τομεάρχες.

Άρθρο-παρέμβαση του Νάσου Ηλιόπουλου: «Κόμμα αγώνων και εναλλακτικής πρότασης εξουσίας»

Νίκος Μαραντζίδης: Αλώπηξ λιμώττουσα. Ο Ι.Σ.Καριώτης εκθέτει τον μύθο του θεωρητικού που καταρρίπτει μύθους και ως επικοινωνιολόγος καταλήγει μύθος του Αισώπου

ΟΑΚΑ – Κίνδυνος και τα ηχεία. Λαιμητόμος το στέγαστρο Καλατράβα. Έτοιμα να κοπούν τα συρματόσχοινα της οροφής. Το Documento είχε αποκαλύψει από τις 15 Απριλίου την εγκατάλειψη. Αδιαφορούσε η κυβέρνηση

Μουσική: Οι μεγάλες παραγωγές μένουν χωρίς στέγη

Ακρίβεια. «Υγρό πυρ» το πετρέλαιο θέρμανσης, €20 θα φτάσει η φέτα. Οι ανατιμήσεις γονατίζουν τα νοικοκυριά και η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη

Μαίρη Χρονοπούλου 1933-2023. Μια κυρία  στ’ αστέρια. Αφιέρωμα σε μια από τις τελευταίες εμβληματικές ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου

Πλημμύρες. Ξεχειλίζει η οργή στη Θεσσαλία και πέφτουν βροχή οι μηνύσεις. Στα δικαστήρια πάνε τον Αγοραστό 150 πλημμυροπαθείς για τις καταστροφές που υπέστησαν.

Κοροϊδεύει τις πληγείσες επιχειρήσεις ο ΕΦΚΑ. Τα κόλπα για να μην αποζημιώσουν πυρόπληκτους και πλημμυροπαθείς επαγγελματίες

ΕΣΥ. Kερκόπορτα για «γαλάζιους» μάνατζερ στα νοσοκομεία

Δραματικές ελλείψεις. Θεατής ο Χρυσοχοΐδης στον πόλεμο του φαρμάκου
Εργασιακή γαλέρα. Ο Άδωνης βλάπτει σοβαρά την οικογένεια.
Η δολοφονία ενός «αόρατου μισθωτού» με τη συνέργεια του κράτους
Δικαιοσύνη. Εισαγγελική έρευνα για την καταστροφή πορισμάτων του ΣΔΟΕ
Κάλπες στη χώρα του Σίσι. Η Αίγυπτος πάει εκλογές με ΔΝΤ και Predator
Τουρκία. Το PKK στην αγχόνη του Ερντογάν
Αρθρογραφούν: Δημήτρης Καλτσώνης, Σωτήρης Μητραλέξης

Μαζί το Docville

Εφυγε μία από τις τελευταίες εμβληματικές ηθοποιούς της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.  Αυθεντική σταρ, αξεπέραστη femme fatale  που έγραψε Ιστορία σε ρόλους δυναμικών γυναικών είτε στα λαμπερά μιούζικαλ είτε στα δράματα και τα καλλιτεχνικά φιλμ νουάρ. Γράφει ο Αντώνης Μποσκοΐτης.

Άστεγες οι μεγάλες ξένες παραγωγές. Ρεπορτάζ του Γιάννη Πούλλου για το λουκέτο στο ΟΑΚΑ και τι σημαίνει για τα μεγάλα συναυλιακά γεγονότα που έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες. Χαμένα έσοδα και από τον συναυλιακό τουρισμό, αφού σημαντικό μέρος των εισιτηρίων αγοράζεται από μουσικόφιλους άλλων χωρών που συνδυάζουν στην Ελλάδα συναυλία και διακοπές.

Το φετινό Νόμπελ Λογοτεχνίας απονεμήθηκε στον Γιον Φόσε για τα καινοτόμα θεατρικά του έργα και την πεζογραφία που δίνουν φωνή στο ανείπωτο. Η Έμυ Ντούρου σκιαγραφεί το πορτρέτο του Νορβηγού δραματουργού, ποιητή και πεζογράφου.

Η Γιάννα Κατσαγεώργη, η «Παναγία των Πατησίων» του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου στη θεατρική «Πορνογραφία» μιλάει στον Αντώνη Μποσκοϊτη για τη γνωριμία της με τους δύο κορυφαίους του πνεύματος και συστήνει τη νέα δουλειά της, «Ανατομία ενός εγκλήματος».

«Κι έρχεται τώρα ο Λάσλο με το “Herscht 07769” να αναστατώσει –λυτρωτικά, σωτήρια, εποικοδομητικά– σύνολη την ψυχονοητική και αναγνωστική μας ιδιοσυστασία». Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης γράφει για το νέο βιβλίο του σπουδαίου Ούγγρου ψυχογράφου Λάσλο Κρασναχορκάι που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις.

Ο Ηρακλής Λογοθέτης είδε την παράσταση «Και εφύτευσε ο Θεός παράδεισον» που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά και έχει θέμα την κόλαση του σεξουαλικού δουλεμπορίου.

Η Έμυ Ντούρου επισκέφτηκε την έκθεση «Το φαινόμενο της πεταλούδας / The butterfly effect» η οποία λειτουργεί στην ιστορική κλωστοϋφαντουργία Κλωσταί Πεταλούδας-Μουζάκης και περιγράφει την εμπειρία που μοιάζει με ταξίδι σε χρονοκάψουλα.

Ο Αντώνης Μποσκοϊτης γράφει για το «Παράξενο φορτίο» της κιθαρίστριας Στέλλας Κυπραίου η οποία πέθανε στις 29 Σεπτεμβρίου.

Η «Καρδιά του σκότους» του Τζόζεφ Κόνραντ κυκλοφορεί σε νέα μετάφραση και η Έμυ Ντούρου γράφει για το εμβληματικό έργο που αποτελεί σπουδή στην κοινοτοπία του Κακού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter