Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο πλευρό των θυμάτων: «Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι» (Video)

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο πλευρό των θυμάτων: «Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι» (Video)

«Επαγγελματίας ομοφυλόφιλος» δήλωσε με σηκωμένη τη γροθιά του ο Φοίβος Δεληβορίας απαντώντας στα όσα αισχρά είπε για τους μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς μίλησε στον ΑΝΤ1, μια ημέρα αφού ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, είχε εξαπολύσει χυδαιολόγιο απέναντι στους μάρτυρες κατηγορίας. Ο γνωστός ποινικολόγος έκανε λόγο στις αρκετές χθεσινές εμφανίσεις του στην τηλεόραση για «δήθεν μάρτυρες», για «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους», καθώς και για σενάρια συνωμοσίας κατά της Λίνας Μενδώνη, επειδή -δήθεν- βρίσκεται στο στόχαστρο επιχειρηματικών συμφερόντων για την απεμπλοκή της «επένδυσης» του Ελληνικού.

«Δεν μου έκαναν εντύπωση ούτε αυτά που είπε, ούτε το στυλ του το οποίο είναι πολύ γνωστό τηλεοπτικά εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό που μου έκανε εντύπωση και το συζήτησα με πολλούς φίλους μου χθες το βράδυ είναι το εξής: Αυτά που λέει ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Αυτά που είπε χθες ο κ. Κούγιας είναι οι απόψεις του κ. Λιγνάδη. Τι μας είπε ο κ. Λιγνάδης, λοιπόν, χθες; Μας είπε ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα, ότι ένας ομοφυλόφιλος ή ένας άνθρωπος που έχει εξωσυζυγική σχέση είναι αναξιόπιστος. Αν δηλαδή ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος δει μια δολοφονία ας πούμε δεν μπορεί να πάει στο δικαστήριο να το μαρτυρήσει. Αυτά είναι απόψεις του κ. Λιγνάδη, ξαναλέω. Ο κ. Λιγνάδης επιτρέπει ο δικηγόρος του να βγαίνει και να λέει τέτοια πράγματα. Επίσης, ο δικηγόρος του, ο κ. Λιγνάδης δηλαδή, μπερδεύει την ομοφυλοφιλία που είναι μια ερωτική προτίμηση με την παιδεραστία που είναι ένα ειδεχθές και ποινικά κολάσιμο έγκλημα και με τον βιασμό που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ο κ. Λιγνάδης που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή και πολλά άλλα αδικήματα, αυτή τη στιγμή βγαίνει και μας λέει αυτά τα πράγματα» είπε ο Φ. Δεληβοριάς και πρόσθεσε:

«Υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο άνθρωπος ο οποίος επιλέχθηκε από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί το ελληνικό θέατρο, να είναι το σύμβολο του θεάτρου βγαίνει και λέει τέτοια πράγματα, οι απόψεις του είναι αυτές. Πιθανότατα να τις δίδασκε και στα παιδιά. Να έλεγε στα παιδιά είναι ένα επάγγελμα, οι ομοφυλόφιλοι είναι αναξιόπιστοι πολίτες, οι άνθρωποι που έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις είναι αναξιόπιστοι πολίτες. Δεν ξέρουμε τι έχει κάνει ο κ. Λιγνάδης μέχρι χθες, αλλά αυτό που έγινε χθες είναι ένα έγκλημα. Είναι ήδη ένας βιασμός της πραγματικότητας, των θυμάτων και όλων που είναι να μιλήσουν. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά γιατί επιλέχθηκε ο κ. Κούγιας και γιατί βγαίνει σε όλα τα κανάλια να πει αυτές τις απόψεις του κ. Λιγνάδη. Το κάνει για να φοβηθούν αυτοί οι άνθρωποι που μίλησαν και αυτοί που προτίθεται να μιλήσουν και το σκέφτονται διότι βλέπουν την εικόνα ακριβώς αυτής της κοινωνίας που εκπροσωπεί ο κ. Κούγιας και ο κ. Λιγνάδης. Μιας κοινωνίας που φτάνει να πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα».

Παράλληλα ο Φ. Δεληβορίας σημείωσε πως ο ίδιος ο Δ. Λιγνάδης πολιτικοποίησε την υπόθεσή του πράγμα που ο τραγουδοποιός χαρακτηρίζει «σκανδαλώδες»

«Ένα άλλο ζήτημα το οποίο είναι σκανδαλώδες είναι ότι κ. Λιγνάδης χθες ο ίδιος πολιτικοποίησε την υπόθεση του. Λέει ότι “είμαι εδώ διότι υπάρχει μια σκευωρία εναντίον της κυβέρνησης και της επένδυσης στο ελληνικό”. Αυτό το πράγμα όπως καταλαβαίνετε είναι μεγάλο σκάνδαλο. Βγαίνει ο ίδιος ο άνθρωπος και συνδέει τον εαυτό του κατά αυτόν τον τρόπο με την κυβέρνηση και δεν είδα ακόμα ένα κυβερνητικό στέλεχος να βγει και να διαμαρτυρηθεί για όσα είπε ο κ. Κούγιας και πιστεύει ο κ. Λιγνάδης προφανώς» ανέφερε και πρόσθεσε πως το θέατρο δεν βλάπτεται από τις αποκαλύψεις που γίνονται αλλά από τις δράσεις και τις απόψεις ανθρώπων όπως ο Δ. Λιγνάδης.

«Εγώ θα δηλώνω επαγγελματικά ομοφυλόφιλος», είπε στο κλείνοντας ο τραγουδοποιός και τόνισε πως βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων:

«Έρχεται μια καλύτερη μέρα για το θέατρο, μια καλύτερη μέρα για την κοινωνία. Αρκεί να μιλήσουμε. Ήθελα πάρα πολύ να πω και εκ μέρους όλων των φίλων μου με τους οποίους μιλάω, τραγουδιστές, ηθοποιούς, δημοσιογράφους, σοβαρούς επαγγελματίες, ότι το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν. Θα είμαστε μαζί, θα είμαστε δίπλα, θα τους στηρίξουμε με ενθουσιασμό, μεγάλη αγάπη και σεβασμό σε αυτούς. Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, τόσο εγώ – όσο και οι φίλοι μου – είμαστε στο πλευρό των θυμάτων και των ανθρώπων που θέλουν να μιλήσουν. Στο πλευρό των ανθρώπων που κακοποιούνται εδώ και χρόνια και αποφασίζουν να μιλήσουν τώρα. Μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη εγώ θα δηλώνω επαγγελματικά ομοφυλόφιλος για στήριξη στα θύματα. Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι από χθες και τώρα άνοιξε ο ΚΑΔ απ’ ότι μαθαίνω, κολλούνται και ένσημα, θα κάνουμε και σεμινάρια, θα βοηθήσουμε- θα βολέψουμε πολλά παιδιά στο επάγγελμα. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter