Ο φόβος της γιούχας

Ο φόβος της γιούχας

Η φίλαθλη Ελλάδα έτρωγε τα νύχια της από την αγωνία, ο πάλαι ποτε πρωθυπουργικός φίλος –και κουμπάρος- Βαγγέλης Μαρινάκης φορούσε τα καλά του για τις απονομές αλλά είχε πρόχειρες και τις πλερέζες για παν ενδεχόμενο και ο πρωθυπουργός βρισκόταν, πού ακριβώς; Μπροστά σε μία τηλεόραση «πλάσμα» στο σπίτι του, με μία μασιά στο δεξί χέρι για να γυρίζει τα μπιφτέκια, και ένα ανοιχτήρι στο –θου κύριε- αριστερό για να ξεκαπακώνει τα μπυρόνια. «Θα προτιμήσω το μπάρμπεκιου με φίλους», είπε, όταν ρωτήθηκε αν σκόπευε να εκδράμει στη Νέα Φιλαδέλφια για τον τελικό Ολυμπιακού-Φιορεντίνα.

Και γιατί όχι; Μήπως είναι πρωθυπουργός της διοργανώτριας χώρας, για να πιάσει θέση στα επίσημα; Όχι δα. Ένας άνιωθος αρριβίστας είναι, που μας κάθισε στον σβέρκο χάρη στις ορδές των «όλοι ίδιοι είναι» και στη μιντιακή δικτατορία των πετσωμένων μέσων «ενημέρωσης». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδιαφόρησε για τα –έστω άτυπα- καθήκοντά του και κάθισε στο σπίτι, ώστε να δείξει έμπρακτα τη δυσαρέσκειά του για το όψιμο αντάρτικο του Ομίλου Μαρινάκη.

Περισσότερο και από την εσωτερική πολιτική και γκρίζα διπλωματία, όμως, φαίνεται ότι μέτρησε ο τρόμος της γιούχας. Ο «λαοφιλέστατος» πρωθυπουργος ζύγισε τις πιθανές αντιδράσεις, φοβήθηκε τις αποδοκιμασίες, άκουσε τις συμβουλές των επικοινωνιολόγων που πασχίζουν να μας τον περάσουν για ηγέτη και προτίμησε να μείνει μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Μητσοτάκης πήγε καμαρωτός να δει ποδόσφαιρο στο Super Cup πριν από κάτι μήνες, αλλά τότε είχε νοπή τη λαϊκή εντολή και πόνταρε και στο «λάιτ» κοινό μίας καλοκαιρινής αναμέτρησης ανάμεσα σε ξένες ομάδες (Μάντσεστερ Σίτι, Σεβίλλη). Ήταν ακόμη Αύγουστος και η ακρίβεια δεν είχε ακόμη εκτοξευτεί στα ουράνια, ενώ η οργή για το έγκλημα των Τεμπών και τη διάχυτη αναλγησία σιγόκαιγε κάτω από την επιφάνεια της τσουρουφλισμένης γης.

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις εν όψει Ευρωεκλογών δείχνουν ότι το κλίμα αλλάζει και τα αντανακλαστικά μίας πολυάνθρωπης κερκίδας με τεντωμένα νεύρα θα ήταν αδύνατο να καμουφλαριστούν από τους σφογγοκωλάριους της αυλής. Η τρίωρη συνύπαρξη με 20 χιλιάδες Έλληνες έκανε τζιζ, οπότε έπεσαν παγάκια. Πολύ ήθελε, να ξεκινήσει μυριόστομο «Μητσοτάκη γ***σαι» και να περάσει από εκατοντάδες χιλιάδες τηλεοπτικούς δέκτες; Και μετά, άντε να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα, κύριε Γκρίνμπεργκ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, στο μεταξύ, παρακολούθησε τον «ερυθρόλευκο» θρίαμβο μέσα από τις κερκίδες του γηπέδου, σαν απλός φίλαθλος, αν και οπαδός του Παναθηναϊκού. Χωρίς κοψίδια και χωρίς παγωμένες μπίρες. Ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ, αληθινά δημοφιλής αυτός και σε σταθερά ανοδική τάση σύμφωνα με τις μετρήσεις και με τη μαρτυρία του γυμνού οφθαλμού, ήταν ο πραγματικός νικητής του τελικού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter