Ο Φουρθιώτης διασύρει, για μια ακόμη φορά, την Εισαγγελία

Ο Φουρθιώτης διασύρει, για μια ακόμη φορά, την Εισαγγελία

Ο Μένιος Φουρθιώτης είναι το κράτος. Και δεν το δείχνει μόνο ο ίδιος με διάφορες πράξεις του, το επιβεβαιώνουν οι ίδιες οι Αρχές, οι οποίες με διάφορους τρόπους μπαίνουν στην υπηρεσία του. Θα περίμενε κανείς πως μετά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τον Μένιο Φουρθιώτη, τα οποία έχουν εκθέσει από την Αστυνομία έως τις εισαγγελικές Αρχές και τους υπουργούς (αλήθεια τι γίνονται οι έρευνες για όσα έχει διαπράξει ο Μένιος Φουρθιώτης;) θα τηρούνται πλέον τα προσχήματα. Ο Φουρθιώτης αποφυλακίστηκε, συνεχίζει να εκδίδει μια εφημερίδα που λιβανίζει την κυβέρνηση και οι Αρχές φροντίζουν να ικανοποιούν τα αιτήματά του. Πρόκειται για αιτήματα εκτροπής που βαφτίζονται, παρεκτροπής.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και ο πρώην υπουργός, βουλευτής Παύλος Πολάκης, καλούνται στις 19 Νοεμβρίου να απολογηθούν ως κατηγορούμενοι μετά από μήνυση που έχει καταθέσει ο Μένιος Φουρθιώτης για τις συκοφάντησή του, όπως λέει. Μέχρι εδώ, πρόκειται για μία συνήθη τακτική του παρουσιαστή της trash tv, ο οποίος έχει μηνύσει πολλούς και για πολλά. Το θέμα είναι ότι τους κατηγορούμενους καλεί για ανωμοτί εξέταση η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Είναι πρωτοφανές να κάνει προκαταρκτική εξέταση για συκοφαντική δυσφήμιση μια υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει αποκλειστική ευθύνη να προστατεύει το δημοκρατικό πολίτευμα απ’ όσους το επιβουλεύονται (ΦΕΚ 14Α/9-2-2018, αρ.7). Ποιος λοιπόν είναι αυτός που θεώρησε πως το πολίτευμα απειλείται όταν υπάρχουν δημοσιεύματα εναντίον του Φουρθιώτη;

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ενώ από την Εισαγγελία Αθηνών δόθηκε εντολή να κληθεί ο Μένιος Φουρθιώτης στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων για να στηρίξει τη μήνυσή του, στη συνέχεια εντολή για να κληθούν οι Βαξεβάνης και Πολάκης δόθηκε στην Κρατική Ασφάλεια. Τη συγκεκριμένη εντολή έδωσε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Απόστολος Ανδρέου, ο οποίος έχει απασχολήσει για διάφορες υποθέσεις τον Τύπο, με επικριτικά μάλιστα σχόλια.

Το θέμα δεν είναι ότι έχουμε μια επιλεκτική ποινική διαδικασία κατά τα γούστα Φουρθιώτη. Ο κ. Ανδρέου προχώρησε σε εντολή να κληθεί ως κατηγορούμενος βουλευτής, εν προκειμένω ο Πολάκης, χωρίς να πάρει σχετική άδεια από τη Βουλή με άρση ασυλίας. Έκανε δηλαδή παράβαση των άρθρων 61 και 62 του Συντάγματος. Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, η Εισαγγελία ενημέρωσε πως υπάρχει ανάκληση της κλήσης για τον Πολάκη, κάτι που ωστόσο δεν προβλέπεται νομικά.

Τι να υποθέσει κανείς; Ότι εισαγγελικός λειτουργός δεν γνώριζε πώς ποινική διαδικασία εναντίον βουλευτή απαιτεί άρση ασυλίας; Ή πως πάνω από τους νόμους και το Σύνταγμα υπάρχει ο Μένιος Φουρθιώτης; Ας μη γελιόμαστε. Σύσσωμο το κράτος κοπής Μητσοτάκη επί δύο χρόνια εξυπηρετεί τον Μένιο Φουρθιώτη ενώ υπουργοί της κυβέρνησης συναγελάζονται δημοσιογραφικά και προσωπικά μαζί του. Αν στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια παρεκτροπή από τον κανόνα και απλώς ο εισαγγελέας δεν ξέρει αυτά που γνωρίζει κάποιος στο πρώτο έτος της νομικής, τι να πούμε; Για μια ακόμη φορά ο Μένιος Φουρθιώτης διασύρει το ελληνικό κράτος. Μπράβο του.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter