Ο Φουρθιώτης μανατζάρει την Αστυνομία και την κυβέρνηση

Ο Φουρθιώτης μανατζάρει την Αστυνομία και την κυβέρνηση

Η ιστορία του έρωτα μεταξύ Φουρθιώτη και κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι παλιά.

Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Αυτό το ξέρει και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο Μένιος Φουρθιώτης και ο κόσμος όλος. Ο Μένιος-Μαίανδρος-Γεώργιος (και ό,τι άλλο) Φουρθιώτης, μπορεί να αυτοποκαλείται μάνατζερ Τζούλιας, δημοσιογράφος, εκδότης (με όποια έννοια επιθυμεί) ή  απλώς κυρ Μένιος. Καλά κάνει. Μπορεί να αγαπάει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να συνομιλεί στο τηλέφωνο με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και να αποκαλεί τους ενοίκους του Μαξίμου με το μικρό τους όνομα αλλά και ιδιότητες που εκείνος όπως λέει ξέρει. Επίσης καλά κάνει. Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέγει και τις παρέες και τα γούστα του. Και τις δουλειές του και τις δουλίτσες του.

Το πρόβλημα ξεκινάει, όταν ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, η κυβέρνηση και η Ελληνική Δημοκρατία, μπαίνουν σε ρόλο μάνατζερ του Μένιου Φουρθιώτη και εκδίδουν (με τη χειρότερη έννοια) τις αρχές και την ίδια την Ελληνική Αστυνομία. Όταν το κράτος αναλαμβάνει να υπηρετήσει γούστα και καπρίτσια τα οποία δηλώνει ως ανάγκες και μάλιστα φρούρησης.

Η ιστορία του έρωτα μεταξύ Φουρθιώτη και κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι παλιά και αποκαλύφθηκε, όταν στη λίστα Πέτσα, βρέθηκε site του μάνατζερ χωρίς πραγματική λειτουργία  που μόλις είχε δημιουργηθεί,  για να πετσωθεί από τον Πέτσα. Μετά την κατακραυγή και το θόρυβο που προκλήθηκε, είπαν πως κάποιος μπέρδεψε το Φουρθιώτη, τις λίστες, τα βιβλία και τα καρνέ και βεβαίωσαν πως δεν θα πάρει χρήματα.

Τον Αύγουστο του 2020, ο παρουσιαστής και μάνατζερ, μας γνωστοποίησε πως κάποιος έβαλε γκαζάκια στο φυλάκιο του σπιτιού του. Διαβεβαίωσε μάλιστα πως η «επίθεση» σχετίζεται  με τη προσπάθεια που κάνει να εκδώσει την εφημερίδα «Αποκαλυπτικά» και να γίνει εκδότης με την πιο καλή έννοια. Τότε κανένας δεν σχολίασε τον εμπρησμό γιατί τα σχόλια ήταν «μα έχει φρουρά ο Μένιος Φουρθιώτης ώστε να  έχει και φυλάκιο το οποίο έκαψαν;» Στο ερώτημα αυτό που διατυπώθηκε και από Μέσα Ενημέρωσης, η Αστυνομία δεν έδωσε καμία απάντηση.

Την προηγούμενη βδομάδα, ο αντιδήμαρχος Πικερμίου, Χρήστος Τσεμπέρης, δημοσιοποίησε στοιχεία που αποδεικνύουν, αφού πρόκειται για εσωτερικά έγγραφα της Αστυνομίας, πως ο τέως μάνατζερ Τζούλιας και νυν εκδότης που αγαπάει το Μητσοτάκη και δεν το κρύβει, φυλάσσεται από δυνάμεις της ΕΛΑΣ σε 24ωρη βάση. Πέρα από την προσωπική φύλαξη, έχουν διατεθεί περιπολικά από πέντε (ναι πέντε) Αστυνομικά Τμήματα, για να φυλάσσουν το σπίτι του. Δηλαδή περιπολικά, που σε μερικές περιπτώσεις τυγχάνει να είναι μοναδικά για τις περιοχές όπου βρίσκονται τα Τμήματα που εξυπηρετούν τον κυρ Μένιο. Φυσικά δεν εξυπηρετούν τους πολίτες.
Στις αποκαλύψεις του αντιδημάρχου Πικερμίου η αστυνομία απάντησε με μία ανακοίνωση που λέει «ότι δεν ισχύουν όσα γράφτηκαν από κάποιους δημοσιογράφους για φύλαξη κάποιου δημοσιογράφου». Σαφής απάντηση . Τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω. Κουβέντα για το Φουρθιώτη και τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν.
Το βράδυ της Κυριακής, έφτασαν πληροφορίες στο Documento, πως η Ελληνική Αστυνομία, έχει διαθέσει στο Φουρθιώτη θωρακισμένο τζιπ BMW X5 καθώς και συνοδευτικές μηχανές. Στη διάθεση της εφημερίδας είναι οι σχετικές πινακίδες όπως γνωρίζει ο κύριος Χρυσοχοίδης αφού του αποστείλαμε επίσημα ερωτήματα για το θέμα με τα σχετικά στοιχεία.

Τη Δευτέρα, το site bloko.gr το οποίο ειδικεύεται σε θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο, ο Μένιος Φουρθιώτης , ξεναγήθηκε στις θωρακισμένες λιμουζίνες της ΕΛΑΣ, για να επιλέξει ο ίδιος αυτοκίνητο της επιθυμίας και του γούστου του. Σημειωτέον ότι αυτοκίνητα του Δημοσίου για φύλαξη διατίθενται μόνο σε υπουργούς και υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς.

Παρά τις πληροφορίες , δεν θέλαμε να πιστέψουμε πως ο Φουρθιώτης έχει τιμές και φύλαξη Υπουργού με εντολή που προφανώς προέρχεται από πολύ ψηλά. Μέχρι που το μεσημέρι της Τρίτης, ο φωτορεπόρτερ του  Documento Μάριος Μπίκος, φωτογράφισε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, την πομπή αστυνομικής προστασίας του Μένιου Φουρθιώτη. Σε αυτή την πομπή συμπεριλαμβάνονταν ένα αυτοκίνητο BMW x6 αλλά και ένα  ΒΜW x5, που ταυτιζόταν με το αυτοκίνητο για το οποίο είχαμε πληροφορίες και φαίνεται να ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία (οι πινακίδες του είναι ακαταχώρητες). Ο φωτορεπόρτερ του Documento , συνελήφθη με… εντολή Φορυρθιώτη. Ο Φουρθιώτης τελικώς έφυγε από το σημείο και έμειναν ένα μάτσο αστυνομικοί να κρατάνε τον φωτορεπόρτερ χωρίς να ξέρουν γιατί τον κρατάνε και φυσικά χωρίς να έχουν δικαίωμα να τον κρατάνε.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο Φουρθιώτης, ο οποίος έχει δικαίωμα να ζει το όνειρό του και να εκδίδει. Το πρόβλημα είναι η Ελληνική Αστυνομία και η ηγεσία του υπουργείου και της κυβέρνησης. Και το πρόβλημα δεν αφορά την κατασπατάληση μόνο των δημοσίων πόρων στη φύλαξη του μάνατζερ της καρδιάς τους. Πέντε Δήμοι μένουν χωρίς περιπολικά για να κάνουν βάρδιες (τρεις τη μέρα παρακαλώ) στο σπίτι του Φουρθιώτη . Το κύριο πρόβλημα είναι πως μέσα στην Ελληνική Αστυνομία έχει ξεκινήσει μια ανησυχητική φημολογία. Γιατί ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πήραν τέτοιο ρίσκο σε αυτή την υπόθεση; Γιατί έχουν πάρει την ευθύνη για προκλητικές ενέργειες που τους εκθέτουν και τους απειλούν υπηρεσιακά και ποινικά; Ποια η σύνδεσή τους με το μάνατζερ της Τζούλιας ώστε να παίζουν το κεφάλι τους; Τι σχέση έχει ο πρώην μάνατζερ της Τζούλιας με το Μαξίμου και το περιβάλλον του πρωθυπουργού το οποίο επικαλείται συνεχώς;

Αυτά δεν λένε “κακοί” δημοσιογράφοι, αλλά αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και τα αναπαράγει πλέον το διαδίκτυο.
Σε όλα αυτά υπάρχει και μια άγνωστη, σοβαρή ποινική διάσταση. Μόλις ανέλαβε Υπουργός ο Χρυσοχοϊδης, αφαιρέθηκε αστυνομική φρουρά από στόχους. Ανάμεσά τους είναι και βουλευτές, δημοσιογράφοι  ή πρώην υπουργοί. Κάποιοι από αυτούς ζήτησαν υπηρεσιακά εξηγήσεις για την αφαίρεση των φρουρών τους, παρότι υπήρχαν στοιχεία πως είχαν απειληθεί και βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο. Η ηγεσία της ΕΛΑΣ αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις ακόμη και όταν ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή να τους δοθούν τα έγγραφα που δικαιολογιούν την αφαίρεση αστυνομικών φρουρών. Εν ολίγοις, κάποιοι στόχοι έμειναν αφύλακτοι για να φυλαχθεί ο Μένιος ΦουρθιώτηςΆνθρωποι είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο, για να κυκλοφορεί με θωρακισμένη BMW ο πρώην μάνατζερ, με τη χορηγία των ταλαιπωρημένων επί μια δεκαετία Ελλήνων. 

Η υπόθεση Φουρθιώτη αποκαλύπτει και μια τεχνική παράκαμψης όσων εξαγγέλει ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης περί οικονομίας δυνάμεων και εξόδων στην ΕΛΑΣ. Δίνεται εντολή σε άσχετα με τη φύλαξη στόχων Τμήματα , να φυλάσσουν πρόσωπα ενώ δεν καταγράφεται υπηρεσιακά ότι είναι απασχολημένοι με στόχους ή “στόχους”. Έτσι κάποιοι για παράδειγμα εμφανίζονται να φυλάσσονται από δύο αστυνομικούς, ενώ στην πραγματικότητα έχουν έμμεσα φρουρά και από άλλες υπηρεσίες χωρίς να καταγράφεται. Τώρα τα κριτήρια, τα γνωρίζει ο κύριος Χρυσοχοίδης ο οποίος δικαιούται το χαρακτηρισμό του…μάνατζερ της Ελληνικής Αστυνομίας. Έτσι τον αποκαλούν εδώ και μέρες.

Μυστικά & Documento

03/07/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter