Ο Φουρθιώτης τους εκθέτει αλλά η κυβέρνηση καλύπτει Γεραπετρίτη

Ο Φουρθιώτης τους εκθέτει αλλά η κυβέρνηση καλύπτει Γεραπετρίτη

Στην γραμμή της απαξίωσης του υπόδικου τηλεπαρουσιαστή επιχείρησε να παραμείνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας πως ο Γιώργος Γεραπετρίτης «προφανώς και εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού», παρότι ο Μένιος Φουρθιώτης συνεχίζει να εκθέτει την κυβέρνηση, αφού μετά τα χθεσινά μηνύματα με τον υπουργό Επικρατείας, συνεχίζει με μηνύματα του Νίκου Ρωμανού, κατά τα οποία ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας του δίνει ακόμα και οδηγίες για την τηλεοπτική του εκπομπή.

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον οδυνηρό αντίκτυπο που έχουν προκαλέσει οι «αποκαλύψεις» του Μένιου Φουρθιώτη για την επικοινωνία του με ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης επιχείρησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξαπολύοντας επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρότι ο υπόδικος τηλεπαρουσιαστής άδειασε ήδη από το βράδυ της Κυριακής τον υπουργό Επικρατείας, που υποστήριζε πως το μόνο που έκανε ήταν να απαντήσει στις «οχλήσεις του όταν ο ίδιος επικαλείτο απειλές κατά της ζωής του», ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε πως το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον στενότατο συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Προφανώς εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού» ανέφερε συγκεκριμένα, υποστηρίζοντας πως η χθεσινή δήλωση του Γ. Γεραπετρίτη ήταν «σαφής» και πως δεν υπάρχει «καμία σκιά και κανένα περιθώριο για παρερμηνεία». Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που απαιτεί απαντήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως «υιοθετεί τον εν λόγω κύριο» λόγω της απελπισίας του.

Υπενθυμίζεται πως στη δήλωσή του την Κυριακή, ο Γ. Γεραπετρίτης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως «ουδέποτε έχω δει ούτε γνωρίζω εξ όψεως τον κύριο Φουρθιώτη. Απάντησα σε οχλήσεις του όταν ο ίδιος επικαλείτο απειλές κατά της ζωής του. Αν από αυτό συνάγει οποιαδήποτε ευθύνη, έχει απλά παραιτηθεί από τη λογική. Επιπλέον, όταν ο κύριος Φουρθιώτης ξεκίνησε ψευδείς και προσβλητικές δηλώσεις, κατέθεσα σε βάρος του μήνυση, η οποία εκκρεμεί στην ποινική δικαιοσύνη», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «ασκήσεις ανθρωποφαγίας» και για «ανέξοδη τοξικότητα», καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση «εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται και επενδύει στον κύριο αυτόν, μπορεί να παραστεί ένας εκπρόσωπός του στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης». Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, λίγα λεπτά μετά την παραπάνω δήλωση, ο υπόδικος τηλεπαρουσιαστής έδωσε στη δημοσιότητα γραπτό μήνυμα του υπουργού που δεν αφορούσε «οχλήσεις» για τις απειλές κατά της ζωής του.

«Δεν μας κάνει εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επίθεση στη Δικαιοσύνη, την υπονόμευση του κύρους των θεσμών, μετά την καταστροφολογία, μετά την ψευδολογία όλου του προηγούμενου διαστήματος, υιοθετεί τώρα και τον εν λόγω κύριο. Νομίζω ότι η εντεινόμενη απελπισία του κυρίου Τσίπρα από την εντεινόμενη πολιτική του απαξίωση καθιστά απολύτως φυσιολογική αυτή τη συμπεριφορά, και αναδεικνύει το είδος και το ύφος της αντιπολίτευσης που ασκεί, αλλά και το τι μπορούμε να περιμένουμε από εδώ και πέρα» σημείωσε από την πλευρά του ο Γ. Οικονόμου, πασχίζοντας και αυτός να απαξιώσει τις αποκαλύψεις των συνομιλιών στελεχών της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας με τον υπόδικο τηλεπαρουσιαστή.

Σημειώνεται πως την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχωρούσε σε αυτές τις δηλώσεις, ο Μ. Φουρθιώτης έδινε στη δημοσιότητα έναν ακόμη διάλογο, αυτή τη φορά με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Ρωμανό, όπου ο τελευταίος έδινε ακόμα και οδηγίες για την εκπομπή του.

Κατά τα λοιπά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως ενόψη κακοκαιρίας βρίσκεται σε «πλήρη ανάπτυξη ο κρατικός μηχανισμός», περιγράφοντας τον συντονισμό μίας σειράς υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του χιονιά, καθώς και την λειτουργία τηλεκπαίδευσης σε 46.000 σχολικές τάξεις.

Ερωτώμενος ωστόσο για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ενόψη ενός φαινομένου που εδώ και ημέρες αναμενόταν ακραίο, ο εκπρόσωπος δεν είχε απαντήσεις ούτε για τα μέτρα που δεν ελήφθησαν μέχρι στιγμής, ούτε για το ποια θα ληφθούν τις προσεχείς ώρες και ημέρες. Συγκεκριμένα, ο Γ. Οικονόμου απέφυγε να τοποθετηθεί για ποιον λόγο δεν κηρύχθηκε η ημέρα αργία, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να πιέζονται να πάνε στις δουλειές τους παρότι αρκετοί δρόμοι είναι ήδη κλειστοί.

Ακόμα, σε ερώτηση για το εάν προτίθεται η κυβέρνηση να κηρύξει αργία την Τρίτη που αναμένεται σφοδρότερη, ο ίδιος απέφυγε και πάλι, απαντώντας πως «όποιο μέτρο θεωρηθεί ότι πρέπει να πάρουμε για να μην αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα από την εξέλιξη του φαινομένου της κακοκαιρίας, ανάλογα με τις προγνώσεις που υπάρχουν, θα αξιολογηθεί από την Πολιτική Προστασία και η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της».

Σημειώνεται πως αναφορικά με το ενδεχόμενο άρσης περιοριστικών μέτρων, ο ίδιος έριξε το μπαλάκι στην Επιτροπή που θα συνεδριάσει την Τετάρτη, ενώ λακωνικός ήταν απέναντι στα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, υποστηρίζοντας πως «οι θέσεις του πρωθυπουργού για τον χρόνο και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών είναι γνωστές και δεν έχουν διαφοροποιηθεί», δείχνοντας ως εκλογικό το 2023.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter