Ο Φουρθιώτης χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ και το είχε ομολογήσει στην πρόεδρό της (έγγραφα)

Ο Φουρθιώτης χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ και το είχε ομολογήσει στην πρόεδρό της (έγγραφα)

Πλαστή ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ χρησιμοποιούσε ο Μένιος Φουρθιώτης πράγμα το οποίο, απ’ ό,τι αποδεικνύεται από τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας, το γνώριζε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου τουλάχιστον δύο μήνες πριν.

Η ΕΣΗΕΑ είχε γίνει αποδέκτης καταγγελιών ότι ο Φουρθιώτης εμφανίζεται ως δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και εξασφαλίζει με τον τρόπο αυτόν διαπιστεύσεις. Μάλιστα, την προηγούμενη Τρίτη όταν ο φωτορεπορτερ του Documento, Μάριος Ραφαήλ Μπίκος φωτογράφιζε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, δηλαδή σε δημόσιο χώρο, την πομπή ασφαλείας του Φουρθιώτη, (την οποία η αστυνομία διαβεβαίωνε ότι δεν είχε) ο παρουσιαστης είχε ζητήσει από τους αστυνομικούς να συλλάβουν τον φωτορεπορτερ λέγοντας: “είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ” και επιδικνύοντας μάλιστα ένα δελτίο διαπίστευσης σε υπουργείο που φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Την προηγούμενη Τρίτη, ο Φουρθιώτης ζήτησε να συλληφθεί ο φωτορεπόρτερ του Documento, φωνάζοντας είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ και κραδαίνοντας ένα δελτίο διαπίστευσης που προφανώς είχε κάνει με την πλαστή ταυτότητα.

Στις 9 Φεβρουαρίου, όπως προκύπτει από τα πρακτικά του Δ.Σ της ένωσης στην ημερήσια διάταξη υπάρχει θέμα “ Ζήτημα Μένιου Φουρθιώτη”. Όπως φαίνεται το Δ.Σ ενημερώνεται ότι ο Φουρθιώτης χρησιμοποιεί ταυτότητα της ένωσης ζητώντας μάλσιτα σε διάφορα υπουργεία διαπιστεύσεις.

Το Δ.Σ εκείνης της ημέρας από το οποίο απουσιάζουν τρία μέλη αλλά είναι παρούσα η πρόεδρος, η κα Μαρία Αντωνιάδου, αποφασίζει συγκεκριμένα: «Το Δ.Σ λαμβάνοντας υπόψη το ζήτημα που έχει προκύψει με τον κ.Μένιο Φουρθιώτη ο οποίος χρησιμοποιεί ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, παρότι δεν είναι μέλος, ζητώντας διαπιστεύσεις από υπουργεία, εξουσιοδοτεί ομόφωνα τη νομική σύμβουλο κα. Χρύσα Σαλαβράκου, ώστε να χειριστεί νομικά την υπόθεση σε συνεργασία με τα υπουργεία και τους νομικούς συμβούλους του κυριου Φουρθιώτη».

Στις 9 Φεβρουαρίου το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είναι ενήμερο όπως φαίνεται από το πρακτικό της συνεδρίασης για την πλαστογραφία Φουρθιώτη. Δεν τον παραπέμπει στον Εισαγγελέα, αλλά προτείνει χειρισμούς σε συνεργασία με τον δικηγόρο του Φουρθιώτη.

Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης βρίσκεται μπροστά σε μια υπόθεση πλαστογραφίας εγγράφου της ένωσης αλλά και χρήσης των εγγράφων αυτών (αδικήματα πλαστογραφίας και πλσατυτρογραφίας μετα χρήσης) δεν παίρνει την απόφαση να οδηγήσει την υπόθεση στον εισαγγέλεα όπως οφείλει, αλλά τη μετατρέπει σε μια υπόθεση διαπραγματεύσεων με το νομικό σύμβουλο του Φουρθιωτη .Τί ακριβώς δηλαδή να διαπραγματευτεί; Και γιατί πράγματι σε μια υπόθεση πλαστογραφίας;

Το επιπλέον στοιχείο είναι ότι η πρόεδρος της ένωσης, κα Αντωνιάδου, έχει ιδιαίτερη ενημέρωση έγγραφη ενημέρωση από Φουρθιώτη στην οποία ομολογεί την πλαστογραφία πλην όμως ρίχνει τις ευθύνες στην γραμματέα του.

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2021, σε επιστολή του προς την κα Μαρία Αντωνιάδου η οποία ωστόσο απευθύνεται απ’ ό,τι μπορεί να καταλάβει κάποιος στην Ένωση, αφού η προσφώνηση είναι αξιότιμοι κύριοι, ο Φουρθιώτης ομολογεί: «αναφορικά με το περιστατικό θέλω να σας δηλώσω ότι είχα πλήρη άγνοια των εγγραφών και των λεκτικών που στάλθηκαν εκ μέρους μου από τη γραμματέα μου καθώς το τελεύταιο 15νθήμερο αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα υγείας με την καρδια μου σύμφωνα με τις ιατρικες γνωματευσεις (μπορώ να σας τις προσκομίσω εφόσον το επιθυμείτε), το αίτημα στάλθηκε από τη γραμματέα μου η οποία αντί να γράψει ότι έχω αιτηθεί να γίνω μέλος της ενώσεώς σας που είναι τιμή για μένα καθώς απο το 2008 εργάζομαι ως δημοσιογράφος στο χώρο των ΜΜΕ[….] εκείνη έγραψε ότι είμαι μέλος, το χειρότερο δε έστειλε εν αγνοία μου ένα προσχέδιο δημοσιογραφικής ταυτότητας που είναι αναρτημένο στο σαιτ σας ως δημοσιογραφική ταυτότητα με υπογραφές και σφραγίδες.

Αμέσως μετά την ενημέρωσή σας από το περιστατικό του οποίου δεν είχα καμία γνώση και συμμετοχή έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις στη γραμματεία η οποία και δήλωσε ότι δεν γνώριζε τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε κάποιος να θεωρηθεί δόκιμο ή τακτικό μέλος και έτσι αυτοβούλως έκρινε πως άμα του αιτήματος αυτομάτως γίνεσαι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Όταν με μεγάλη έκπληξη πληροφορία απο εσάς για τις ενέργειές σας, αμέσως απέστειλα email προς αποκατάσταση της αλήθειας απο εμένα τον ίδιο».

Από την επιστολή του Φουρθιώτη προκύπτει ότι ενημερώθηκε από την πρόεδρο για τις διαδικασίες που είχαν ακολουθηθεί εναντίον του. Είναι δε εμφανες ότι επιχειρεί να χρησιμοποιήσει γελοία επιχειρήματα για τους λόγους που τον κατέστησαν υπεύθυνο μιας πλαστογραφίας.

Το τμήμα της επιστολής που έστειλε ο Φουρθιώτης στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μ. Αντωνιάδου, όχι για προσωπικούς λόγους, αλλά για την υπόθεση της πλαστογραφίας, όπως φαίνεται ομολογεί την πλαστογραφία, αλλά την ρίχνει στη γραμματέα του.

Επικοινωνήσαμε με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κα Μαρία Αντωνιάδου, η οποία θέλησε να μας θέσει σε ταυτόχρονη ακρόαση με την νομική σύμβουλο της ένωσης, κα Χρύσα Σαλαβράκου.

Αρχικώς, η πρόεδρος υποστήριξε πως δεν υπήρχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν πλαστογραφία. Γιατί όπως χαρακτηριστικά μας είπε, ρώτησαν προφορικά τα υπουργεία.

Στη συνέχεια όταν της γνωστοποιήσαμε πως έχουμε στη διάθεσή μας επιστολή που έχει λάβει η ίδια και στην οποία ομολογείται η πλαστογραφία από πλευράς Φουρθιώτη- ρίχνοντας βέβαια το φταίξιμο στη γραμματέα του –  η πρόεδρος αρχικώς είπε ότι δεν γνωρίζει σε ποια επιστολή αναφερόμαστε.

Στη συνέχεια όμως, όταν αναγκαστήκαμε να διαβάσουμε αποσπάσματα της επιστολής και την ομολογια Φουρθιώτη, η απάντηση της ήταν ότι την γνωρίζει αλλά είναι προσωπικά δεδομένα.

Η στάση της ΕΣΗΕΑ αλλά και κυρίως της Προέδρου, κας Μαρίας Αντωνιάδου για την πλαστογραφία που έχει διαπράξει και μάλιστα από ένα πρόσωπο σαν τον Μένιο Φουρθιώτη που χρησιμοποιεί μια πλαστή ταυτότητα μιας ιστορικής ένωσης όπως η ΕΣΗΕΑ, είναι απαράδεκτη. Προσβάλλει όλους τους δημοσιογράφους, ολόκληρο το ιστορικό σωματείο το οποίο έχουν τιμήσει πάρα πολλοί έντιμοι και δάσκαλοι της δημοσιογραφίας.

Αποτελεί ντροπή για όλους εκείνους τους δημοσιογράφους οι οποίοι έχοντας όνειρο να γίνουν μέλη της ιστορικής αυτής ένωσης μπήκαν στη διαδικασία να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που η ίδια απαιτούσε και μάλιστα να πληρώσουν το αντίτιμο για να εκτυπώσουν την ταυτότητα μέλους της.

Είναι ντροπή και κοροϊδία για την ίδια τη δημοσιογραφία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter