Ο Γ. Βασιλακόπουλος… μίλησε: «Για όλα τα δεινά του ελληνικού μπάσκετ φταίει ο… Μπερτομέου»!

Ο Γ. Βασιλακόπουλος… μίλησε: «Για όλα τα δεινά του ελληνικού μπάσκετ φταίει ο… Μπερτομέου»!

«Λευκός καπνός» βγήκε από την πλευρά του ακριβοθώρητου προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος για πρώτη φορά εν μέσω πολύμηνου «εμφύλιου σπαραγμού» του αθλήματος, επιτέλους «μίλησε»! Για την ακρίβεια έγραψε.

Όχι για να βάλει τις αντιμαχόμενες πλευρές (κυρίως αυτές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού) στη θέση τους, αλλά με γραπτή του δήλωση απάντησε στο… αφεντικό της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος δήλωσε χθες (19/5) το αυτονόητο. Ότι δηλαδή «είναι ντροπή που η ΕΟΚ δεν μπορεί να βρει λύση στο πρόβλημα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας λοιπόν, προτίμησε πάλι να απουσιάσει από τις δραματικές εξελίξεις στο μπάσκετ και αντί να πάρει θέση σε όλα όσα συμβαίνουν, πέταξε αλλού το «μπαλάκι». Ακόμη και στην απάντηση του στον Μπερτομέου, δεν απαντάει επί της ουσίας αλλά περί άλλων τυρβάζει. Χαρακτηριστικά η γραπτή δήλωση του Γ. Βασιλακόπουλου αναφέρει:

«Ο άνθρωπος που συνειδητά και επιδεικτικά επί σειρά ετών αγνοεί και υποτιμά τις Εθνικές Ομοσπονδίες και με τις ενέργειές του επιδιώκει την απαξίωση τους, αίφνης τις θυμήθηκε επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα εσωτερικά προβλήματα μιας λίγκας.

Ο άνθρωπος που με τις ενέργειες και τις πρακτικές του διέσπασε και δίχασε σε επικίνδυνο βαθμό το ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχει το θράσος να μιλά για παρεμβάσεις και εύρεση λύσεων.

Ο άνθρωπος που απροκάλυπτα στόχευσε τις Εθνικές ομάδες και τα εθνικά πρωταθλήματα, επιδιώκοντας με τους συνεργάτες του την υποβάθμιση των πρώτων και την συρρίκνωση ως και αφανισμό των δεύτερων χωρίς ίχνος ντροπής, τολμάει να εγκαλεί άλλους.

Ο άνθρωπος που βάζει τους αθλητές σε ανήθικα διλήμματα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες επειδή ορίζει αγώνες των ομάδων τους τις ίδιες ημέρες, μιλάει για εκβιασμούς και έλλειψη ελευθεριών.

Κύριε Μπερτομέου, δυστυχώς για εσάς, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Κρείττον του λαλείν το σιγάν”.

Όπως καταλάβατε ο πρόεδρος της ΕΟΚ παραμένει πιστός σε αυτό που κάνει χρόνια τώρα. Να είναι άφαντος όταν η… μπάλα «καίει» και το μπάσκετ διέρχεται κρίσεις. Ακόμη και τώρα με τον πόλεμο των «αιωνίων» που μαίνεται και εξ αιτίας του κινδυνεύει να διαλυθεί το ελληνικό μπάσκετ, ο Γ. Βασιλακόπουλος αντί να βγει μπροστά και να προτείνει λύσεις, σύμπνοια και να καταθέσει ουσιαστικές προτάσεις για αλλαγές, επιμένει να κρύβεται. Και ενώ βγήκε επιτέλους να μιλήσει και όλοι περίμεναν την άποψη του, εκείνος προτίμησε να βγάλει μια κατάπτυστη γραπτή δήλωση, όπου -ούτε λίγο ούτε πολύ- χρεώνει τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ στο αφεντικό της Ευρωλίγκας, επειδή τον κατηγόρησε για την ανικανότητα του!…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter