Ο Γ. Μαντζουράνης αποδομεί τα «ψέματα» της ΝΔ για τους ανώτατους δικαστικούς

Ο Γ. Μαντζουράνης αποδομεί τα «ψέματα» της ΝΔ για τους ανώτατους δικαστικούς

Τι ορίζει ο νόμος σχετικά με την επιλογή των ανωτάτων δικαστικών αναλύει ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της ΝΔ και του τομεάρχη Δικαιοσύνης της, Ν. Παναγιωτόπουλου.

«Ουδέν ψευδέστερον, ουδέν ανακριβέστατον ότι απαγορεύεται ρητά στην προεκλογική περίοδο να διορίζεται δημόσιος υπάλληλος και οποιοσδήποτε λειτουργός» αναφέρει ο Γ. Μαντζουράνης μιλώντας στην ΕΡΤ1 και εξηγεί:

«Στο άρθρο 28 του νόμου 2190 του 1994 που επικαλείται ο κ. Παναγιωτόπουλος ορίζεται ότι απαγορεύεται ο διορισμός ή πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών των δημοσίων και των νομικών προσώπων του άρθρου 14 παράγραφος 1 του ιδίου νόμου. Και στο άρθρο 14 στην παράγραφο 2 λέει ότι εξαιρούνται από τις διατάξεις αυτές το προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, οι δικαστικοί λειτουργοί, το κύριο προσωπικό του νομικού συμβουλίου του κράτους και οι ιατροδικαστές».

Ο Γιάννης Μαντζουράνης τονίζει ότι σε «όλες τις μεγάλες εφημερίδες του αντισυριζαικού μετώπου έχει περάσει ότι ο νόμος απαγορεύει. Ο Τσώρτσιλ έλεγε ότι μέχρι να βάλει το παντελόνι της η αλήθεια, το ψέμα έχει γυρίσει το μισό κόσμο. Μέχρι να πούμε ότι είναι ψευδέστατο και ανακριβέστατο αυτό που αναφέρεται στην απαντητική επιστολή του τομεάρχη της ΝΔ, το ψέμα θα προλάβει να γυρίσει ολόκληρη την Ελλάδα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter