Ο Γ. Παπανδρέου ένθερμος υποστηριχτής του άρθρου Σημίτη

Ο Γ. Παπανδρέου ένθερμος υποστηριχτής του άρθρου Σημίτη

Έντονη κριτική στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε το Σάββατο στην ομιλία του στην Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚIN.ΑΛ., Γιώργος Παπανδρέου, κατηγορώντας αμφότερα τα δύο κόμματα για εγκατάλειψη της συμφωνίας του Ελσίνκι.

Από την τοποθέτησή του, δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα σχόλιο για το άρθρο, στην εφημερίδα «Τα Νέα», του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Όπως είπε, «ο κ. Σημίτης επιβεβαιώνει αυτή την ιστορική αλήθεια» και τόνισε: «Ήμασταν σε μια συγκυρία -ίσως την πιο προσοδοφόρα- για να δώσουμε λύσεις και στο Κυπριακό και στο ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας».

«Ως κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, καταφέραμε μια δύσκολη συμφωνία στο Ελσίνκι. Αποτελεί κομβικό κείμενο της ΕΕ που προασπίζεται ακριβώς το διεθνές δίκαιο, τον σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα κάθε κράτους μέλους, καθώς και στην καλή γειτονία και ειρηνική επίλυση διαφορών. Διαμορφώσαμε ένα νέο πλαίσιο -ευρωπαϊκό- για τη γειτονιά μας, αλλά και την προοπτική επίλυσης ζητημάτων, όπως του Κυπριακού, της υφαλοκρηπίδας, μέσα στο πλαίσιό αυτών των αρχών. Είναι αυτή η απόφαση που άνοιξε το δρόμο και για την ένταξη της Κύπρου. Κάτι που μέχρι τότε οι εταίροι αρνούντο αν δεν είχε πρώτα λυθεί το Κυπριακό. Δηλαδή, έδιναν ένα ουσιαστικό βέτο στην Τουρκία, να εμποδίσει και τη λύση και την ένταξη. Αλλά τα καταφέραμε, όταν κανείς δεν το πίστευε», υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter