Ο γαλάζιος δήμαρχος Καλαμάτας εν μέσω Αντώνη και Ουίλιαμ Τζ. Σαμαρά

Ο γαλάζιος δήμαρχος Καλαμάτας εν μέσω Αντώνη και Ουίλιαμ Τζ. Σαμαρά

Αυτό θα πει …Σαμαρικός! Ο «γαλάζιος» δήμαρχος της Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, που έγινε πρόσφατα «θέμα» για την υπόθεση συνεργασία της δημοτικής Αρχής με πρώην Χρυσαυγίτη βουλευτή, δεν έχει δίπλα του έναν αλλά δύο… Σαμαράδες.

Από τη μια είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τον στήριξε (για την εκλογή του) και συνεχίζει να τον στηρίζει. Από την άλλη, έχει κοντά του, κι ας είναι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τον Ουίλιαμ Τζ. Σαμαρά, τον δήμαρχο της πόλης Lowell (Λόουελ) της πολιτείας Μασαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Στις 22 Ιουλίου του 2019, ο Ουίλιαμ Τζ. Σαμαράς, απέστειλε επιστολή στον δήμαρχο Καλαμάτας, με την οποία απηύθυνε πρόταση για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων. Τη θετική απάντηση του δημάρχου Καλαμάτας επικύρωσε στις 21 Οκτωβρίου 2019 κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας. 

 Το Lowell ιδρύθηκε το 1826 και ήταν αν η πρώτη βιομηχανική πόλη των ΗΠΑ, όπως ενημερώνει ο Ουίλιαμ Τζ. Σαμαράς, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως ο τέταρτος ελληνοαμερικανός δήμαρχος της πόλης. Οι δυο πόλεις θα συνεργαστούν στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της έρευνας, της τεχνολογίας, των επιστημών, του τουρισμού, και του εμπορίου. 

Εννοείται ότι στην απαντητική επιστολή του ο Θανάσης Βασιλόπουλος, στην δεύτερη κιόλας παράγραφο του κειμένου σημειώνει ότι η πόλη της Καλαμάτας πρωταγωνίστησε «στην έναρξη της επανάστασης του 1821 για την απελευθέρωση και τη δημιουργία του νέου Ελληνικού κράτους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter