Ο Γάλλος Κλεμέν Τουρπέν σφυρίζει στο Ολυμπιακός- Γουλβς

Ο Γάλλος Κλεμέν Τουρπέν σφυρίζει στο Ολυμπιακός- Γουλβς

Ο Γάλλος διαιτητής, Κλεμέν Τουρπέν, ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γουλβς, για τη φάση των «16» του Europa League, μεθαύριο Πέμπτη (12/3, 22.00).

Ο Τουρπέν αποτελεί το νέο «βαρύ» όνομα της ευρωπαϊκής διαιτησίας και θεωρείται ο εκλεκτός της επιτροπής διαιτησίας της UEFA. Ανήκει στην κατηγορία Elite και θα έχει βοηθούς του τους Νικολά Ντανός, Κιρίλ Γκρινόρε, 4ο τον Φρανκ Σνέιντερ και στο VAR τους Φρανσουά Λετεσιέ, Ζερόμ Μπρισάρ.

O 38χρονος Γάλλος ρέφερι θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο δρόμο ελληνικής ομάδας. Εχει διευθύνει μέχρι σήμερα 98 διεθνή ματς κι έχει φέρει 40 νίκες των γηπεδούχων, 34 νίκες των φιλοξενούμενων και 24 ισοπαλίες. Η στατιστική του δείχνει ισορροπία, σε αυτά τα ματς, κάτι που σίγουρα αρέσει στους φιλοξενούμενους: 35 πέναλτι (19 οι γηπεδούχοι-16 οι φιλοξενούμενοι), 24 κόκκινες κάρτες (12-12) και 336 κίτρινες (164-172).

Τη φετινή σεζόν έχει διευθύνει τέσσερα ματς στη φάση των ομίλων: Αγιαξ-Βαλένθια 0-1, Μπαρτσελόνα-Ντόρτμουντ 3-1, Ζάλτσμπουργκ – Νάπολι 2-3, Τότεναμ-Μπάγερν 2-7… 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter