Ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Γιάννης Μπρατάκος νέος πρόεδρος του ΕΒΕΑ

Ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Γιάννης Μπρατάκος νέος πρόεδρος του ΕΒΕΑ

Νέος πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών εξελέγη ο Γιάννης Μπρατάκος, γενικός διευθυντής της Ν.Δ., ύστερα από την εκλογική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε απόψε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

Ο κ. Μπρατάκος αποτελεί μέλος του Δ.Σ. από το 2006, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2017 διατελεί αντιπρόεδρος, αναλαμβάνοντας τα θέματα νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων, νέων τεχνολογιών και καινοτομίας.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ αναφέρθηκε στο έργο του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μίχαλου, υπογραμμίζοντας ότι «είναι η βάση και η έμπνευση, για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την επιχειρηματικότητα. Με την αφοσίωση, το δυναμισμό και το πάθος που χαρακτήριζαν πάντα τον Κωνσταντίνο».

«Σήμερα η Ελλάδα προσπαθεί να γυρίσει σελίδα, μετά από πολλά χρόνια κρίσης και οπισθοδρόμησης. Και σε αυτή την προσπάθεια, πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι επιχειρήσεις της», σημείωσε κατά την ομιλία του ο κ. Μπρατάκος, προσθέτοντας ότι «ο δικός μας ρόλος ως ΕΒΕΑ είναι ξεκάθαρος: να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να αναλάβουν το ρόλο που τους αξίζει. Να προωθήσουμε ένα ευνοϊκότερο οικοσύστημα, που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις αλλαγές που συντελούνται στην ελληνική και στην παγκόσμια οικονομία. Να γίνουν δύναμη ανάπτυξης και ευημερίας για τη χώρα».

Σημειώνεται πως είχε ξεσπάσει εμφύλιος στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ότι αφορά τις συγκεκριμένες  εκλογές του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και την υποψηφιότητα του στενού του συνεργάτη και γενικού διευθυντή της ΝΔ, Γιάννη Μπρατάκου.

Αυτό προκύπτει από την απαντητική επιστολή του μέλους του ΔΣ του ΕΒΕΑ και επίσης στενού συνεργάτη του Μητσοτάκη, Νίκου Σοφιανού προς τον Μπρατάκο με ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου 2021 την οποία δημοσιεύει το documentonews.gr.

Σε αυτή ο κ. Σοφιανός λέει ευθέως στον έτερο συνεργάτη του πρωθυπουργού ότι στην ουσία προσπαθεί «να ελέγξει την προσεχή εκλογική διαδικασία του ΕΒΕΑ» χρησιμοποιώντας ένα νόμο που ψηφίστηκε επί προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια επιστολή ο κ. Σοφιανός αναφέρεται σε «αντιρρήσεις συναδέλφων» σε ότι αφορά την επιθυμία του κ. Μπρατάκου να είναι ταυτόχρονα γενικός διευθυντής του ΕΒΕΑ και γενικός διευθυντής της ΝΔ. Κάτι που κατά τον κ. Σοφιανό «βάλλει το θεσμικό ρόλο του επιμελητηρίου».

Διαβάστε περισσότερα: Εμφύλιος στην «αυλή» του Μητσοτάκη για τις εκλογές του ΕΒΕΑ: «Θέλετε να ελέγξετε την εκλογική διαδικασία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter