Ο Geoff Tate στο Chania Rock Festival

Ο Geoff Tate στο Chania Rock Festival

Ο θρυλικός τραγουδιστής θα εμφανιστεί πριν από τους Paradise Lost και θα παίξει ολόκληρο το «Operation: Mindcrime» των Queensrÿche .

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της εμφάνισης των Paradise Lost στο Chania Rock Festival, ακόμα ένα σπουδαίο όνομα έρχεται να προστεθεί στο line up του φεστιβάλ που φέτος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουλίου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά. Ο λόγος για τον θρυλικό Geoff Tate, έναν από τους κορυφαίους τραγουδιστές της metal σκηνής όλων των εποχών. Ο πρώην τραγουδιστής των Queensrÿche θα ερμηνεύσει ολόκληρο το εμβληματικό «Operation: Mindcrime», τον δίσκο ορόσημο για το progressive metal, με ένα από τα πιο συγκλονιστικά concept στην ιστορία της σκληρής μουσικής.

Όταν είχε κυκλοφορήσει ο δίσκος το 1988, τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε. Αρκούσε η επαναλαμβανόμενη προβολή του video clip του Eyes of a stranger από το MTV και η τεράστια εμπορική επιτυχία του άλμπουμ «Empire» που ακολούθησε, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να αντιληφθεί το μεγαλείο του «Operation: Mindcrime» και τελικά να ονομάσει τη μουσική του ως «thinking man’s metal».

Ο Geoff Tate, εμπνευστής της ιδέας πίσω από το δίσκο και βασικός συνθέτης του, μπόρεσε να δημιουργήσει ένα μνημείο της μουσικής, που μνημονεύεται δίπλα σε ογκόλιθους όπως το «The wall» ή το «Dark side of the moon» των PINK FLOYD. Και το «Operation: Mindcrime» δεν είναι μόνο το concept του, αλλά και η μουσική του, που βρίθει μελωδιών και αρμονίας. Ο πρώην τραγουδιστής των Queensrÿche περιοδεύει τα τελευταία χρόνια παίζοντας ολόκληρο το άλμπουμ αυτό και το εκπληκτικό είναι, ότι 35 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, ακούγεται το ίδιο επίκαιρο και φρέσκο.

Το Σάββατο 29 Ιουλίου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά, ο Geoff Tate θα εμφανιστεί πριν από τους headliners της βραδιάς, τους αδιαφιλονίκητους βασιλιάδες του gothic metal, Paradise Lost, οι οποίοι επιστρέφουν στα Χανιά 15 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση, τον Αύγουστο του 2008.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την ερμηνεία του Geoff Tate στο «Operation: Mindcrime» παραμιλάνε για καιρό και είμαστε σίγουροι ότι η φετινή εμπειρία του Chania Rock Festival, θα είναι ασύγκριτη αφού ο Tate, αν και διανύει ήδη το 64ο έτος της ηλικίας του, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και κάνει σε κάθε συναυλία του κατάθεση ψυχής, κάτι που είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και κατά την εμφάνισή του τον Οκτώβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου έπαιξε ολόκληρα τα «Rage for Order» και «Empire».

Τα early birds εισιτήρια για την ημέρα αυτή, κοστίζουν 32 ευρώ και είναι διαθέσιμα μέσω του chaniarockfestival.gr.
Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν κι άλλες ανακοινώσεις για το φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter