Ο Γεωργιάδης εμπαίζει τους ανέργους: Παίρνουν συνεχώς επιδόματα και δεν έχουν ανάγκη να εργαστούν! (Video)

Ο Γεωργιάδης εμπαίζει τους ανέργους: Παίρνουν συνεχώς επιδόματα και δεν έχουν ανάγκη να εργαστούν! (Video)

«Έχει ανοίξει η εστίαση και ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπουμε είναι ότι δεν μπορούν να βρουν υπαλλήλους τα μαγαζιά για να δουλέψουν, το ίδιο μας λένε και οι τουριστικές επιχειρήσεις», ισχυρίστηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης.

Βρήκε φαίνεται μία ακόμα ευκαιρία να επιτεθεί αυτή τη φορά στους πιο ευάλωτους από την οικονομική κρίση της πανδημίας, τους ανέργους.

Είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν έχουμε πει ότι αιωνίως θα στηρίζουμε τους ανθρώπους για να μην δουλεύουν. Τους στηρίζουμε για να βρουν δουλειά. Μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο» (…) «Καμία φορά η συνεχόμενη λήψη επιδομάτων μειώνει την ανάγκη για εργασία. Σου λέει κάποιος “παίρνω το επίδομα, παίρνω και κάτι ‘μαύρα’ και είμαι καλά”. Σιγά-σιγά φεύγουμε από την ιδέα του επιδόματος και πάμε στην ιδέα της δουλειάς. Όλα τα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν ως επίκεντρο τις θέσεις εργασίας. “Ξαναπιάνουμε δουλειά” είναι το μήνυμα. Αρκετό καιρό κάτσαμε αναγκαστικά λόγω της πανδημίας, τώρα πρέπει να δουλέψουμε. Και το πρόγραμμα για τον τουρισμό αυτό προϋποθέτει, την στήριξη των θέσεων εργασίας».

Κι όλα αυτά, όταν πριν λίγες ημέρες ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Απρίλιο 2021, ανήλθε σε 1.055.454 άτομα, και ότι από το σύνολο αυτό, 570.636 (ποσοστό 54,07%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών. Δηλαδή για πάνω από ένα χρόνο δε βρίσκουν δουλειά, και φυσικά ούτε ένα ευρώ από επίδομα του ΟΑΕΔ δεν έχουν εισπράξει!

Εντελώς υποκριτικά μίλησε ξανά ο υπουργός ώστε να λειάνει το έδαφος για να συκοφαντήσει τα δικαιώματα των ανέργων, ακόμα και αυτό το γλίσχρο επίδομα των 400 περίπου ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter