Ο Γερ. Σιάσος και ο καλός του φίλος Αδ. Γεωργιάδης…

Ο Γερ. Σιάσος και ο καλός του φίλος Αδ. Γεωργιάδης…

Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι, λέει ο θυμόσοφος λαός και στην περίπτωση του προέδρου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Γεράσιμου Σιάσου, φαίνεται πως έχει δίκιο. Ειδικά όταν αυτός ο φίλος είναι ο Αδωνης Γεωργιάδης. Όπως αποκάλυψε το Documento στο φύλλο της περασμένης Κυριακής, το 63% του διδακτορικού της Γεωργίας Σιάσου, αδελφής του Γεράσιμου Σιάσου, είναι προϊόν… copy paste. Μάλιστα, από τις 146 «ωφέλιμες» σελίδες της διδακτορικής διατριβής της Γ. Σιάσου, οι 53 είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ταυτόσημες με το διδακτορικό του Γ. Σιάσου, χωρίς μάλιστα η αδελφή του προέδρου της Ιατρικής Σχολής να έχει αναφέρει στη βιβλιογραφία τη διδακτορική διατριβή του αδελφού της.

Ο Γ. Σιάσος επέλεξε να αποστείλει επιστολή στο Documento μετά τη δημοσίευση του επίμαχου ρεπορτάζ χωρίς όμως να απαντά επί της ουσίας. Χωρίς να απαντά για παράδειγμα πως γίνεται 13 σελίδες από το ειδικό μέρος του διδακτορικού της αδελφής του να είναι όμοιες με το δικό του διδακτορικό ή πως γίνεται μέρος της μεθοδολογίας μελετών που αναφέρονται στις επίμαχες δυο διδακτορικές διατριβές να αναλύονται με ακριβώς ταυτόσημο κείμενο. Δεν μπορούσε να υπάρξει αναδιαμόρφωση του κειμένου; Σε όλα αυτά δεν απάντα ο Γ. Σιάσος.

Κι ενώ αναμένουμε τις σχετικές απαντήσεις του προέδρου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, είναι ενδιαφέρον μέχρι τότε να δούμε… τους φίλους του. Ένας από τους πρώτους άνθρωπους που έσπευσε να τον συγχαρεί όταν τον Ιούλιο του 2021 εξελέγη πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, ήταν ο Αδωνης Γεωργιάδης. Ο πρόεδρος Ανάπτυξης και Επενδύσεων κοινοποίησε τότε μια φωτογραφία από το υπουργικό του γραφείο, όπου απεικονίζεται ο ίδιος μαζί με τον Γ. Σιάσο, τον οποίο έσπευσε να συγχαρεί για την εκλογή του. Εκτός του ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων χαρακτήριζε φίλο του τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, είναι εξίσου ενδιαφέρον ότι τα υπουργικά γραφεία δεν ήταν άγνωστα στον Γ. Σιάσο, καθώς έχει διατελέσει στο παρελθόν σύμβουλος του Α. Γεωργιάδη.

Όπως χαρακτηριστικά έγραφε τότε στο επίμαχο tweet ο Α. Γεωργιάδης, όπου εικονίζονταν οι δυο άνδρες: «Με τον νεοεκλεγέντα με 76% των ψήφων (ποσοστό ρεκόρ) Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως σύμβουλο μου στο Υπουργείο Υγείας, καθηγητή καρδιολογίας κ. Γεράσιμο Σιάσο. Καλή θητεία φίλε μου Μάκη!».

Οι κακές γλώσσες θέλουν μάλιστα τους δυο άνδρες να συνδέονται από μια τόσο στενή φιλική σχέση, ώστε ο Α. Γεωργιάδης να αξιοποίησε την ισχύ του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών -ως πρώην υπουργός Υγείας- και να διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του Γ. Σιάσου ως πρόεδρου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί πως ο άλλος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Ιατρικής Σχολής ήταν ο καθηγητής Ογκολογίας Κωνσταντίνος Συρίγος, ο οποίος είχε λάβει 24%. Ίσως να μην έχει καλές φιλικές σχέσεις με τον Α. Γεωργιάδη…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter