O γερμανικός Τύπος για την παραίτηση Καμμένου

O γερμανικός Τύπος για την παραίτηση Καμμένου

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος παραιτήθηκε από το αξίωμά του αντιδρώντας στη συμφωνία για το όνομα της «Μακεδονίας», γράφει το περιοδικό Der Spiegel.

«Δεν είναι σαφές τι σημαίνει η παραίτησή του για την ελληνική κυβέρνηση» γράφει το Spiegel τονίζοντας ότι «Το πόσα μέλη του Κόμματος των ΑΝΕΛ θα ακολουθήσουν τον αρχηγό τους δεν είναι ακόμη σαφές. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, δεν βλέπει πάντως να κινδυνεύει η κυβέρνησή του. Ο κ. Καμμενος κάλεσε όλους τους υπουργούς του κόμματος των ΑΝΕΛ να παραιτηθούν επίσης. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα αποδεχόταν αυτές τις παραιτήσεις, αν υποβάλλονταν».

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Ο Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο. Προβλέπεται ότι έως και τέσσερις βουλευτές – μέλη του κόμματος των ΑΝΕΛ θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τον Τσίπρα, ο οποίος μπορεί επίσης να βασίζεται σε τρεις άλλες ψήφους από άλλα κόμματα. Σε περίπτωση ήττας, οι πρόωρες εκλογές θα ήταν πιθανές πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία του Οκτωβρίου» εκτιμά το Spiegel.

FAZ: Δεν είναι σαφές τι θα κάνει η κυβέρνηση

Η FAZ τονίζει από την πλευρά της ότι ενώ «η διαχρονική διαμάχη για το ονοματολογικό μεταξύ Ελλάδας και «Μακεδονίας» θα μπορούσε σύντομα να επιλυθεί καθώς το κοινοβούλιο της πΓΔΜ άνοιξε το δρόμο για μια διευθέτηση την Παρασκευή, η ελληνική κυβέρνηση είναι διασπασμένη».«Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος που ηγείται του δεξιού λαϊκιστικου κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες παραιτήθηκε διαφωνώντας για το νέο όνομα της πΓΔΜ. Η απόφαση λήφθηκε λίγο πριν την ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών» γράφει η FAZ και προσθέτει: «Δεν είναι σαφές τι σημαίνει αυτό για τον ελληνικό κυβερνητικό συνασπισμό. Το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα έχει 145 έδρες στο κοινοβούλιο και μέχρι σήμερα στηρίζονταν στους βουλευτες των ΑΝΕΛ για να έχει πλειοψηφία στη Βουλή που έχει 300 έδρες. Οι βουλευτικές εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα μέχρι τον Οκτώβριο» σημειώνει η γερμανική

Handelsblatt: Οι Έλληνες εθνικιστές παραιτούνται – ο Τσίπρας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης

Για «κυβερνητική κρίση στην Αθήνα» κάνει λόγο η Handelsblatt τονίζοντας ότι το «εθνικιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ αποσύρεται από την κυβέρνηση διαφωνώντας με τη συμφωνία για το όνομα της «Μακεδονίας» και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει να κυβερνά μέχρι το τέλος της νομοθετικής περιόδου τον Οκτώβριο».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter