Ο γερμανικός Τύπος για το ξύλο την πρώτη ημέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Ο γερμανικός Τύπος για το ξύλο την πρώτη ημέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Σύντομες αναφορές στο επεισοδιακό ξεκίνημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων πραγματοποιούν κορυφαίες γερμανικές εφημερίδες. 

Η Welt γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι «προκειμένου να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό δεκάδων σπιτιών αριστεροί ακτιβιστές προκάλεσαν χάος σε ειρηνοδικεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συνεπλάκησαν με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση γκλοπ και δακρυγόνων ώστε να αποτρέψει την είσοδο των ακτιβιστών στις δικαστικές αίθουσες».

Αναφορά στις εντάσεις που επικράτησαν στην πρεμιέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κάνει στην ιστοσελίδα της και η Stuttgarter Nachrichten, η οποία σημειώνει ότι «πρόκειται για ακίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων αδυνατούν να αποπληρώσουν δάνεια στις τράπεζες. Ένας από τους όρους για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος σταθεροποίησης είναι και η ρύθμιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων, τα οποία επιβαρύνουν τις τράπεζες της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη επικράτησε ένταση στο ειρηνοδικείο Αθηνών, όταν μέλη κινημάτων ενάντια στους πλειστηριασμούς επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο που διεξαγόταν η διαδικασία.

Οι συγκεντρωμένοι βρήκαν απέναντί τους τα ΜΑΤ που με ξύλο και χημικά προσπάθησαν να τους εμποδίσουν.Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μέλη συλλογικοτήτων επιχείρησαν να μπουν στη δικαστική αίθουσα και να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς, με τις αστυνομικές δυνάμεις να αντιδρούν άμεσα και να κάνουν και χρήση χημικών.

Οι μάχες μεταξύ των διαμαρτυρομένων και των αστυνομικών δυνάμεων έγιναν σώμα με σώμα.

Ο πρώην δήμαρχος Καισιαριανής, Θανάσης Μπαρτζώκας, μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στον Ευαγγελισμό.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, καθώς μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα που συνεδρίαζε ο οικείος Συμβολαιογραφικός Σύλλογος.

Με πληροφορίες από: Deutsche Welle

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter