Ο Γεωργιάδης επιμένει για τη μάσκα: Ούτε διατιμημένη, ούτε δωρεάν

Ο Γεωργιάδης επιμένει για τη μάσκα: Ούτε διατιμημένη, ούτε δωρεάν

Στην αυτοδιόρθωση της αγοράς εναπέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης τη μείωση της τιμής της υποχρεωτικής πλέον μάσκας κατά της πανδημίας, όπως προκύπτει από την απάντησή του σήμερα όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με τις τιμές τους.

Το ερώτημα αυτό τέθηκε εκ νέου και μετά την αποκάλυψη την Τετάρτη του documentonews.gr πως το ένα εργοστάσιο κατασκευής τους στην Ελλάδα είναι ιδιοκτησίας φίλου της οικογένειας Μητσοτάκη.

Όπως παραδέχτηκε ο Α. Γεωργιάδης η διατίμηση στην τιμή των μασκών δεν είναι στην πρώτη επιλογή της κυβέρνησης. Ο Υπ. Ανάπτυξης τόνισε ότι οι τιμές τους θα πέσουν, όσο υπάρχει μεγαλύτερη εγχώρια παραγωγή και εισαγωγές.

Επιπλέον ο Άδωνης Γεωργιάδης ο οποίος στην αρχή της κρίσης δεν θεωρούσε τις μάσκες απαραίτητες για τους μη νοσούντες, στη γραμμή του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, δεν άγγιξε καν το αίτημα για δωρεάν μάσκες, τη στιγμή μάλιστα που έγιναν υποχρεωτικές επιβαρύνοντας υπερβολικά πλέον τον προϋπολογισμό κάθε φυσικού προσώπου και οικογένειας, αν προσθέσεις τόσο την οικονομική κρίση και την κρίση στην εργασία όσο και τα άλλα προϊόντα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Ερωτηθείς για το αν θα γίνει διατίμηση στις μάσκες: «Δεν αποκλείω τη διατίμηση αλλά δεν είναι η πρώτη μας επιλογή. Όταν βάλεις διατίμηση σταματάνε οι εισαγωγές. Από τη στιγμή που η μάσκα έχει παγκόσμια και τεράστια ζήτηση ο εισαγωγέας δεν έχει ιδιαίτερη πίεση να φέρει τις μάσκες στην Ελλάδα, θα τις πάει αλλού».

«Τα πρόστιμα που βάζαμε για αντισηπτικά κλπ ανακοινώνονται κάθε βδομάδα, είναι γνωστά και είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μέχρι τώρα. Αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι αν ομαλοποιήθηκε η αγορά προς την επάρκεια και τις τιμές. Συνέβησαν και τα δύο. Η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη επάρκεια αντισηπτικών συγκριτικά με άλλες, τους έχουμε βάλει τα γυαλιά και οι τιμές είναι μικρότερες από άλλες χώρες», ανέφερε μιλώντας στον Alpha 98,9 και συνέχισε:

«Ήδη δουλεύουμε αυτόν τον μήνα, φτιάχτηκαν πολύ γρήγορα δύο εργοστάσια που φτιάχνουν μάσκες. Πριν δεν είχαμε παραγωγή, τώρα έχουμε 25 εκατομμύρια τον μήνα. Έχουμε εγχώρια παραγωγή και γίνονται και εισαγωγές. Όταν ξεκίνησε η κρίση είχαμε 700.000 μάσκες και σήμερα έχουμε 25 εκατομμύρια. Άρα έχουμε επάρκεια. Όσο μεγαλώνει η παραγωγή και οι εισαγωγές, τόσο θα συμπιέζονται οι τιμές. Εδώ έχουμε και το πλεονέκτημα ότι μπορείς να αγοράσεις πάνινη μάσκα και να τη χρησιμοποιήσεις πολλές μέρες, άρα αποφεύγεις τη μιας χρήσης. Η ζήτηση είναι παγκόσμια και τεράστια, η αγορά θα λειτουργήσει και θα πέσει η τιμή όσο αυξάνεται η εγχώρια παραγωγή και οι παραγγελίες».

Διαβάστε επίσης: Οι μάσκες έγιναν αναγκαίες και τις κατασκευάζει φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη

Ας σημειωθεί ωστόσο πως αρχικά οι μάσκες δεν είχαν κριθεί αναγκαίες, ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του καθηγητή λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, θέση η οποία είχε επαναληφθεί επανειλημμένα από τα κυβερνητικά στελέχη.

Όταν ωστόσο έγιναν τα εργοστάσια στην Ελλάδα, τότε όλοι τις διαφήμισαν και έγιναν υποχρεωτικές. 

Ανάλογες ήταν και οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα του Άδωνη Γεωργιάδη…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter