Ο Γ.Γ. της ΕΣΗΕΑ, Σταύρος Καπάκος για την αήθη επίθεση Δοξιάδη σε Μανιάτη

Ο Γ.Γ. της ΕΣΗΕΑ, Σταύρος Καπάκος για την αήθη επίθεση Δοξιάδη σε Μανιάτη

Με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε από κυβερνητικό στέλεχος ο Δημοσιογράφος από Τα Νέα Δημήτρης Μανιάτης, ο Γ.Γ. της ΕΣΗΕΑ Σταύρος Καπάκος δήλωσε στην ΑΥΓΗ “οι φορείς της εξουσίας δεν επιτρέπεται να υποδεικνύουν κυρώσεις εναντίον δημοσιογράφων, ζητώντας ακόμη και την απόλυσή τους επειδή εκφράζουν την γνώμη τους.

Διαβάστε τη δήλωση του κ. Καπάκου στην Αυγή:

Η θεμελιώδης αρχή της πολυφωνίας είναι κατάκτηση της ελληνικής κοινωνίας και κανόνας της δημοκρατικής συνύπαρξης. Η κατάκτηση αυτή ευτελίζεται ορισμένες φορές από αμετροεπείς αντιδράσεις δημοσίων προσώπων, που ξεφεύγουν από τα όρια μιας θεμιτής αντιπαράθεσης απόψεων.

Σε κάθε περίπτωση φορείς της εξουσίας δεν επιτρέπεται να υποδεικνύουν κυρώσεις εναντίον δημοσιογράφων, ζητώντας ακόμη και την απόλυσή τους επειδή εκφράζουν την γνώμη τους. Βεβαίως και οι δημοσιογράφοι κρίνονται και επικρίνονται για τις απόψεις τους. Άλλο όμως η κριτική των απόψεών τους ακόμη και η πλέον αυστηρή ενίοτε και άδικη κι άλλο η τιμωρία τους και η υπόδειξη της απόλυσής τους. Οι νέοι ή παλαιοί φορείς της εξουσίας, καλό θα κάνουν να προσαρμοστούν στους κανόνες της πολυφωνίας.

Πηγή: Αυγή

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter