O Γιάννης Αναστασάκης στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή μαζί με το Documento

O Γιάννης Αναστασάκης στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή μαζί με το Documento

Ο Γιάννης Αναστασάκης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που έμαθε την απόλυσή του από δελτίο Τύπου, μιλάει στη Μαρίνα Αγγελάκη για τη χυδαία, απολίτιστη και ανοίκεια στάση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

-Τριάντα χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου ο Παναγιώτης Φρούντζος παρουσιάζει τις ταινίες στις οποίες το όριο/τοπόσημο της Ανατολής με τη Δύση έχει δραματουργικό ρόλο.

-Ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Παναγιώτης Τουρνικιώτης ξεναγεί την Έμυ Ντούρου στις διαδρομές του αθηναϊκού Μπαουχάους.

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μιλά με τον Παναγιώτη Φρούντζο για την παράσταση «Λούλου» και για τον κόσμο μας που ακόμη και σήμερα κυριαρχείται από ταμπού και φοβίες.

-Ο σκηνοθέτης Άρης Λάσκος συζητάει με την Αφροδίτη Ερμίδη για θέατρο, κινηματογράφο, ρόλους, ατάκες, πολιτική και θρησκεία.

Σάββας Στρούμπος, σκηνοθέτης της «Αντιγόνης» στο Θέατρο Άττις, γράφει στο Docville για τα πρόσωπα της τραγωδίας του Σοφοκλή και τη σχέση αρχαίου δράματος – δημοκρατίας.

-«I’m possitive» τιτλοφορείται η διήμερη δράση της Στέγης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του AIDS. Ένας από τους καλεσμένους της δράσης είναι ο Ελληνοαμερικανός δρ Ντιμίτρι Ντασκαλάκις, εξειδικευμένος στις μολυσματικές ασθένειες, συνομιλεί με τον Σπύρο Οικόπουλο.

-Ένας μοναδικός φιλολογικός περίπατος αφιερωμένος στον Μ. Καραγάτση έγινε την προηγούμενη Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας. Το Docville και η Ηλέκτρα Ζαργάνη ήταν εκεί και άκουσαν τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη να μιλάει για την εμβληματική προσωπικότητα της γενιάς του ’30.

-Ο συγγραφέας Παναγιώτης Μανιάτης γράφει στο Docville για τη μουσική στη Σοβιετική Ένωση της δεκαετίας του ’20.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter