Ο Γιάννης Λοβέρδος «μητσοτακικός» και (εσκεμμένα) ανιστόρητος…

Ο Γιάννης Λοβέρδος «μητσοτακικός» και (εσκεμμένα) ανιστόρητος…

Πώς τα λένε «ελαφρά τη καρδία» όλα αυτά; Παραχαράσσουν και την Ιστορία αρκεί να υπηρετήσουν άτομα και παράταξη.

Ο λόγος για τον Γιάννη Λοβέρδο, νυν βουλευτή της ΝΔ (μεταγραφή Μητσοτάκη από το χώρο της «δημοσιογραφίας») που μπορεί να μην ανέβασε τίποτα στο Twitter για το πτωχευτικό έκτρωμα που θα παίρνει τα σπίτια μας (και όχι μόνον) αλλά μια τσίγκινη κορώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την 28η Οκτωβρίου έριξε στο βωμό της υπεράσπισης κάθε έννοιας fake και εντυπωσιασμού που βολεύει την παράταξή του.

Προφανώς με αφορμή την 28 Οκτωβρίου δεν έχει ακούσει καθόλου την αμφισβήτηση γιατί ως κράτος, έθνος, λαός (ας το πει όπως θέλει) γιορτάζουμε την κήρυξη του πολέμου και όχι την απελευθέρωση και τη νίκη επί του ναζισμού και του φασισμού.

Στην πρώτη εκδοχή μπορείς να δώσεις βάρος στην δικτατορία του Μεταξά και στην 4η Αυγούστου που «είπε το ΟΧΙ» δίνοντας εύσημα σε έναν δικτάτορα, άσχετα τι τον υποχρέωσε να πει το «ΟΧΙ» στη δεύτερη περίπτωση υμνείς το λαό, τον στρατιώτη, τον αντάρτη που έδωσε το αίμα του για την ελευθερία. Εξάλλου τα εύσημα στον Μεταξά πρόλαβε και τα’δωσε ο Άδωνης Γεωργιάδης. 

Ο Γιάννης Λοβέρδος όμως δεν σκαμπάζει από τέτοια γιατί ξέρει πως η νίκη επί του φασισμού και του ναζισμού κόστισε πολύ αίμα στην «αριστερά» με την ευρύτερη έννοια.

Αντίθετα οι δωσίλογοι στελέχωσαν αρκετά καλά το δεξιό και αυταρχικό κράτος που δημιουργήθηκε μετά τον πόλεμο.

Έτσι ο βουλευτής του Κυριάκου Μητσοτάκη -που ο πρωθυπουργός του θέλει να γευθεί λίγη δόξα από την Εθνική Αντίσταση- βλέπει χυδαιότητα στο ότι υμνούν το ΕΑΜ που ιδρύθηκε το ’41 και προφανώς όχι κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Μεταξά ο οποίος είχε απαγορεύσει το ΚΚΕ και κυνηγούσε τα μέλη του…

Για τον ίδιο προφανώς είναι χυδαιότητα να υμνείς όσους πάλεψαν για την πατρίδα…

Στο τέλος θα μας πει πως οι αριστεροί δεν είναι και πατριώτες…

Σας παραθέτουμε το δημόσιο πόνημα του Γιάννη Λοβέρδου:

«Γιατί περιμένατε κάτι καλύτερο από τους φανατικούς συριζαίους, που μένουν πεισματικά εγκλωβισμένοι στο παρελθόν κι αναπαράγουν αλόγιστα την ρητορική του μίσους και του διχασμού και την εμφυλιοπολεμική ιδεοληψία τους;»

Και αναφέρεται σε άρθρο της iefimerida με τίτλο «Χυδαία επίθεση Καρανίκα και Νίκου Παππά στην 28η Οκτωβρίου – Υμνούν το ΕΑΜ που ιδρύθηκε το ΄41!»

Υστερόγραφο: Πόσο εύκολα δίνεις τη νίκη εκεί που δεν της ανήκει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter