Ο Γιάννης Σακαρίδης είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας

Ο Γιάννης Σακαρίδης είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης του «Αmerica Square» Γιάννης Σακαρίδης παίρνει το τιμόνι του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας μετά τον πρόωρο χαμό του επί σειρά ετών καλλιτεχνικού διευθυντή του Αντώνη Παπαδόπουλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Δράμας στη χθεσινή συνεδρίασή του, στις 15 Απριλίου 2020, ενέκρινε την πρόσληψη του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, σκηνοθέτη Γιάννη Σακαρίδη. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του πολιτιστικού οργανισμού: Με σεβασμό στη μνήμη του Αντώνη και τη σπουδαιότητα του θεσμού του Φεστιβάλ Δράμας, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Γιώργος Δεμερτζής, με τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη ανακοινώνουν την επιλογή του Γιάννη Σακαρίδη. Η ταλαντούχα προσωπικότητα του, η βραβευμένη καλλιτεχνική του πορεία, η ωριμότητα αλλά και η αποφασιστικότητα του, σε συνδυασμό με την αγάπη του για την ταινία μικρού μήκους και το Φεστιβάλ της Δράμας, ήταν τα κριτήρια επιλογής του.

Ο πρόεδρος του οργανισμού Γιώργος Δεμερτζής δήλωσε: «Εύχομαι από καρδιάς στον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας κ. Γιάννη Σακαρίδη, σιδερένιος, υγεία σ’αυτόν και την οικογένεια του, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Ο Δήμαρχος Δράμας, το Δ.Σ και το προσωπικό του Φεστιβάλ, θα είμαστε πάντα δίπλα του αρωγοί και συνοδοιπόροι προκειμένου να σχεδιάσουμε και να στοχεύσουμε σε μια νέα λαμπρή εποχή της ταινίας μικρού μήκους στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. Συγχαρητήρια Γιάννη!».

«Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Δράμας καθόρισε με τον καλύτερο τρόπο τη καλλιτεχνική μου πορεία, και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιοποιήσουμε με ευθύνη ό,τι καλό έχει προηγηθεί, σε κάτι δημιουργικό», δήλωσε με τη σειρά του ο Γιάννης Σακαρίδης.

Ο Γιάννης Σακαρίδης σπούδασε φωτογραφία και ιστορία τέχνης στην Αγγλία στο London College of Printing και σκηνοθεσία στο University of Westminster. Ήταν μέλος της London Film Makers Co-Op για αρκετά χρόνια, άρχισε να σκηνοθετεί μικρού μήκους ταινίες από το 1995 και εργάστηκε ως επιτυχημένος μοντέρ σε μεγάλου μήκους ταινίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και την Αγγλία.

Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο Φεστιβάλ Δράμας το έκανε το 2006 όπου και βραβεύτηκε για τη μικρού μήκους ταινία του «Αλήθεια», την πρώτη που γύρισε στην Αθήνα, όπου και μένει μόνιμα από το 2007. Μερικά χρόνια αργότερα, το 2014-15 και το 2017-18, συμμετείχε στην κριτική και προκριματική επιτροπή του Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος του φεστιβάλ.

Ο σκηνοθέτης έχει στο ενεργητικό του δύο μεγάλου μήκους ταινίες, το «Wild Duck» το 2013, το οποίο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Τορόντο και ταξίδεψε σε πολλά φεστιβάλ του κόσμου, και το «Αmerica Square» (Πλατεία Αμερικής) το 2016, ταινία που βραβεύτηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και ήταν η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2018.

Περιμένοντας τη συνέχεια στην πράξη, μας φαίνεται αισιόδοξη η επιλογή του Γιάννη Σακαρίδη, ως ενός ανθρώπου με τη γνώση και την εμπειρία που του επιτρέπουν να δώσει στο Φεστιβάλ Δράμας τον (διεθνή και φρέσκο) αέρα που χρειάζεται για να περάσει στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter