Ο Γιάννος και οι ταμίες του. Φρε-Γάτα στο ξέπλυμα, στο Documento που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο – Μαζί το Docville, HOTDOC History και τα Αιρετικά Νο4

Ο Γιάννος και οι ταμίες του. Φρε-Γάτα στο ξέπλυμα, στο Documento που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο – Μαζί το Docville, HOTDOC History και τα Αιρετικά Νο4

– Φρε-Γάτα στο ξέπλυμα. Ο Γιάννος και οι ταμίες του. 7 λογαριασμοί σε 4 ελβετικές τράπεζες, 45 υπολογαριασμοί, δεκάδες offshore και 4,6 εκατομμύρια αδήλωτο χρήμα. Σε ανάκριση και δεύτερος συνεργάτης Παπαντωνίου που ελέγχεται ως ταμίας του. Φύλλο και φτερό τα συμβόλαια για την πώληση της βίλας στη Σύρο.

-Είναι μακέτο αυτά τα σκάνδαλα; Εργα και ημέρες των ουκ ολίγων στελεχών της κυβέρνησης Σημίτη που βρέθηκαν προ της Δικαιοσύνης και κάποιοι κατέληξαν στη φυλακή.

– Συνέντευξη Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Θεσμός η διαφθορά στα χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

-Ακροδεξιοί και ανιστόρητοι. Όταν η ΝΔ ξιφουλκεί κατά του Άρη Βελουχιώτη. Πενήντα επτά γαλάζιοι βουλευτές λάβροι εναντίον της ΕΡΤ για εκπομπή-αφιέρωμα στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ.

-Τελικές αποφάσεις. Κατάργηση της περικοπής των συντάξεων με ειδικό νόμο. Ποιοι θα πάρουν (και σε τι ποσό) το κοινωνικό μέρισμα.

-Φάκελος Κύπρου. Ο προδοτικός ρόλος Ιωαννίδη, Μπονάνου, Γκιζίκη και Ανδρουτσόπουλου.

-Δικαιοσύνη. Ποιον «απειλεί» ο Σάββας Ξηρός; Την αποφυλάκισή του λόγω μόνιμης αναπηρίας 98% ζητούν παράγοντες του πολιτικού, νομικού και πνευματικού κόσμου.

-Συνέντευξη Πολ Μέισον: «Αν πάψει η ανωνυμία θα σκοτώσουμε τα fake news»

-Συνέντευξη Γιάννης Μπαλάφας: «Δεν διαβλέπω λόγο για νέα κυβερνητική πλειοψηφία».

-Συνέντευξη Δημήτρης Μυστακίδης: «Πολλοί στην Ελλάδα αντιμάχονται τη λαϊκή μουσική».

-Συνέντευξη Ιωάννης Μελισανίδης: «Θέλω το ρίσκο, την αδρεναλίνη στα κόκκινα…».

Εκτάκτως το Σάββατο με το Documento – Ένα συγκλονιστικό HOTDOC HISTORY για τον ρατσισμό.

-Συνέντευξη με έναν από τους 20 Μαύρους Πάνθηρες που σαπίζουν 45 χρόνια στις φυλακές.

-H αποικιοκρατία και ο ναζισμός.

-Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και η μαζική εξόντωση των Ρομά.

-Ο μεταλλαγμένος ρατσισμός και ο καθεστωτικός νεοφιλελευθερισμός.

Αποκλειστική συνέντευξη με τον Χάρβεϊ Χάκερ, τον «πατέρα» της κόκκινης γροθιάς. Στο Docville που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

-Ο Χάρβεϊ Χάκερ, ο σχεδιαστής της κόκκινης γροθιάς, του συμβόλου της απεργίας του Χάρβαρντ στα τέλη των 60s, μιλάει στη Μαρίνα Αγγελάκη με αφορμή την έκθεση «Ανοιξιάτικοι χείμαρροι. Αφίσες από την απεργία στο Χάρβαρντ» που πραγματοποιείται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης.

-Ο θεατρικός σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος δίνει συνέντευξη στην Αφροδίτη Ερμίδη με αφορμή την παράσταση «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» που μετά τη μεγάλη επιτυχία της στο Λονδίνο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

-Ο Ανδρέας Χατζηπατέρας, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Ο Τελευταίος Παρτιζάνος» αναφέρει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να μιλήσει κινηματογραφικά για τη ζωή και το έργο του Μανώλη Γλέζου.

-Η ηθοποιός Τάνια Παλαιολόγου σε συνέντευξη της στην Ηλέκτρα Ζαργάνη αναφέρει τις λεπτομέρειες της παράστασης «Ανεπίδεκτη Διόρθωσις» η οποία φωτίζει την ιστορία της δολοφονημένης δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια.

-Από τους πιο έμπειρους πολυοργανίστες της ελληνικής σκηνής ο Δημήτρης Μυστακίδης δίνει στη συνέντευξη του στη Μαρίνα Αγγελάκη το στίγμα της λαϊκής μουσικής παράδοσης μας καθώς και τις πηγές από όπου αντλεί τη θεματολογία του.

-Το 59ο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι προ των πυλών και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης σημειώνει τα σημαντικότερα events της φετινής διοργάνωσης.

-Μια συζήτηση του ιστορικού Ιάσονα Χανδρινού με τους Παναγιώτη Φρούντζο και Θανάση Καραμπάτσο για τις ευρωπαϊκές πόλεις στον δεύτερο μεγάλο πόλεμο με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο «Πόλεις σε πόλεμο, 1939-45. Ευρωπαϊκά αστικά κέντρα υπό γερμανική κατοχή».

-Γιορτή για το λαϊκό τραγούδι διοργανώνεται από τις εκδόσεις Μετρονόμος, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αλτή «Λαϊκά πορτρέτα ΙΙ – Μεγάλοι σολίστες του μπουζουκιού από τη δεκατία του ΄50», το οποίο αναφέρεται στον Γιάννη Σταματίου – Σπόρο και τον Μανώλη Χιώτη. Στο ρεπορτάζ η Εμυ Ντούρου.

-Πέθανε ο Νορβηγός σαμποτέρ Γιόακιμ Ρόνενμπεργκ που κατέστρεψε τα όνειρα του Χίτλερ για ατομική βόμβα. Στο κείμενο του ο Αρτέμης Ψαρομήλιγκος αναφέρεται στην ιστορία του τελευταίου ήρωα του Τέλεμαρκ.

-Εδώ και 106 χρόνια η οικογένεια Κτιστάκη προσφέρει στιγμές γευστικής ηδονής με τους παραδοσιακούς λουκουμάδες της. Στο απολαυστικό – έστω και χωρίς μέλι- ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

Τα Αιρετικά Νο4. Ένα μοναδικό βιβλίο εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

-Οι γκρίζες ζώνες της 28ης Οκτωβρίου, της Κατοχής και της Αντίστασης.

-Η μαύρη αγορά και η πείνα στην Αθήνα

-Οι δωσίλογοι και ο πλούτος στις στάχτες του πολέμου

-Η θεσμοθετημένη λεηλασία και οι εβραϊκές περιουσίες της Θεσσαλονίκης

-Η λούφα και παραλλαγή αλά γερμανικά

-Τάγματα ασφαλείας ή αλητείας; Ο ένοπλος δωσιλογισμός

-Το αρματωμένο βουνό και η ανυπάκουη πόλη

-Η μήτρα της αντίστασης και το ιδεολογικοπολιτικό κληροδότημα

-Οι στρατιώτες στο μέτωπο και τα ακραία φαινόμενα απειθαρχίας

-Ενδοαριστερή βία. Μια θανάσιμη σχέση

-Το ψυχολογικό προφίλ των ταγματασφαλιτών

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter