Ο Γιώργος Λάνθιμος έτοιμος για νέες κατακτήσεις με το «Poor Things»

Ο Γιώργος Λάνθιμος έτοιμος για νέες κατακτήσεις με το «Poor Things»

Όλο και πιο σίγουρο μοιάζει το ενδεχόμενο να κάνει η νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ των Καννών.

Πρόσφατα η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου χαρακτηρίστηκε από την αμερικανική επιτροπή λογοκρισίας με το «αυστηρώς ακατάλληλο για ανηλίκους». Το «Poor Things» διαθέτει αρκετές σκηνές βίας και γυμνού («gore με τολμηρές εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου και αρκετό αίμα» αναφέρει το σκεπτικό του πορίσματος R rating) γεγονός φυσικά που δεν επηρεάζει καθόλου τον καλλιτεχνικό διευθυντή Τιερί Φρεμό και τους υφιστάμενους του να την θεωρούν υποψήφια για να συμπεριληφθεί στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού φεστιβάλ Καννών που θα διεξαχθεί στις 16-27 Μαΐου.

Η νέα δημιουργία του φημισμένου Έλληνα σκηνοθέτη αποτελεί διασκευή ενός σατυρικού μυθιστορήματος του Σκοτσέζου Άλισντερ Γκρέι (1934- 2019) που είχε γραφτεί το 1992. Στα ελληνικά το βιβλίο είχε κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Νεφέλη με τίτλο «Χαμένα κορμιά».

Η υπόθεση του φιλμ αφορά σε μια νοσηρή (αλά Φρανκνενστάιν) ιστορία: στη βικτοριανή εποχή μια έγκυος γυναίκα αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Θα την επαναφέρει στη ζωή ένας ευφυής και εκκεντρικός επιστήμονας που θέλει να κατασκευάσει την τέλεια γυναίκα αλλά η Μπέλα, όπως είναι το όνομα της, έχει το μυαλό ενός μικρού παιδιού.

Η Έμα Στόουν φυσικά κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον μεγαλομανή επιστήμονα υποδύεται ο Γουίλεμ Νταφόε ενώ τον ανταγωνιστή του τελευταίου ερμηνεύει ο Μαρκ Ράφαλο. Στο σενάριο, ο Τόνι Μακ Ναμάρα και ο σκηνοθέτης συνεργάζονται εκ νέου μετά από την οσκαρική «Ευνοούμενη». Παρότι δεν είναι γνωστά τα κυριότερα στοιχεία από την ιστορία του φιλμ, οι φαν του βιβλίου ξέρουν τι να περιμένουν. Ο συγγραφέας είχε τοποθετήσει την ιστορία στη Γλασκώβη και στα περίχωρά της, στην Αλεξάνδρεια και στο Παρίσι της δεκαετίας του 1880 με το βασικό άξονα να περιγράφει τις ερωτικές ζωές δύο γιατρών και μιας γυναίκας που ένας από τους δύο έχει δημιουργήσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter