Ο γιος του Νετανιάχου γράφει στον Ερντογάν: «Του θυμίζω ότι λέγεται Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ»

Ο γιος του Νετανιάχου γράφει στον Ερντογάν: «Του θυμίζω ότι λέγεται Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ»

Με ένα σκληρό tweet προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο γιός του ισραηλινού πρωθυπουργού μπήκε στο «παιχνίδι» της αντιπαράθεσης των δύο ανδρών, κάνοντας λόγο για γενοκτονίες κατά Ελλήνων και Αρμενίων και «θυμίζοντάς» του ότι η πόλη δε λέγεται Ινσταμπούλ, αλλά Κωνσταντινούπολη.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter o Γιάιρ Νετανιάχου εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της Άγκυρας και του Τούρκου Προέδρου:

«Θα του θυμίσω τη γενοκτονία που έγινε κατά Ελλήνων, Κούρδων και Αρμενίων. Έκαναν εθνοκάθαρση διώχνοντας ολόκληρο το χριστιανικό πληθυσμό από τη Μικρά Ασία», έγραψε Ο Γιάιρ Νετανιάχου στο Twitter, όπου επανήλθε στη συνέχεια γράφοντας : «Και θα του θυμίσω ότι η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα μια πόλη που λέγεται Κωνσταντινούπολη. Η πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και κέντρο της χριστιανικής Ορθοδοξίας για πάνω από χίλια χρόνια πριν την τουρκική κατοχή!».

Υπενθυμίζεται ότι Μπέντζαμιν Νετανιάχου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν σκληρή αντιπαράθεση πριν από μερικές μέρες, με τον Ερντογάν να κατηγορεί τον ισραηλινό πρωθυπουργό ότι είναι ένας “τύραννος” που “σφαγιάζει παιδιά” και τον Νετανιάχου να τον χαρακτηρίζει «δικτάτορα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter