"Είμαι εναντίον κάθε προκατάληψης"

Ο Γιούνκερ εξισώνει τον Πάνο Καμμένο με τους ακροδεξιούς στην αυστριακή κυβέρνηση!

"Γιατί να μεγαλοποιούμε το θέμα της Αυστρίας" είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην κοινή συνέντευξή του με τον Αυστριακό Καγκελάριο, Κουρτς, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στον Πάνο Καμμένο ως "ακροδεξιό εταίρο του Τσίπρα" με τον οποίο συνεργάζεται άψογα, σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Είμαι εναντίον κάθε προκατάληψης», δήλωσε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ, λίγο μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες,επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Κουρτς που θα συγκυβερνήσει με την άκρα δεξιά, το Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPO), έχει ταχθεί «ξεκάθαρα υπέρ της Ευρώπης» και το κυβερνητικό της πρόγραμμα βρίσκει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνη κατά 100%. «Αυτό είναι που μετράει για εμένα», πρόσθεσε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ, τονίζοντας ότι η αυστριακή κυβέρνηση θα κριθεί όπως όλες οι κυβερνήσεις από τις πράξεις της.

Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πώς θα μπορέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεργαστεί με υπουργούς ενός ακροδεξιού κόμματος, ο Ζ.Κ.Γιούνκερ επανέλαβε ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κυβέρνηση του Σ. Κουρτς έχει μια ξεκάθαρα φιλοευρωπαϊκή θέση και πρόσθεσε: «Θα δουλέψουμε με όλους τους αυστριακούς υπουργούς, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως δουλεύω με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα, όπως δουλεύω με ακροδεξιά κόμματα της Βουλγαρίας, της Σλοβενίας και άλλα. Γιατί πρέπει να μεγαλοποιούμε το θέμα της Αυστρίας και να κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε άλλες κυβερνήσεις; Πρόκειται για μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση και τίποτε άλλο».

Από την πλευρά του, ο Σεμπάστιαν Κουρτς διαβεβαίωσε ότι η χώρα του και η κυβέρνησή του είναι «φιλοευρωπαϊκή» και ότι ο ίδιος θέλει να «ενισχύσει την Ευρώπη» στα «σημαντικά ζητήματα», ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι ο ρόλος της Ευρώπης θα πρέπει να είναι μικρότερος στα ελάσσονα ζητήματα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.