Ο Γιούνκερ μιλά για το «τρέμουλο» της Μέρκελ: «Ήταν λανθάνουσα υπερκόπωση»

Ο Γιούνκερ μιλά για το «τρέμουλο» της Μέρκελ: «Ήταν λανθάνουσα υπερκόπωση»

Το φθινόπωρο του 2019, η εικόνα της Άνγκελα Μέρκελ να τρέμει για ορισμένα λεπτά κατά τη διάρκεια επίσημων επισκέψεων και συνεντεύξεων Τύπου, έκανε το γύρο του κόσμου, δημιουργώντας αρκετή σπέκουλα σχετικά με την υγεία της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Ο επί σειρά ετών πολιτικός συνοδοιπόρος της στην Ευρώπη, ο Zαν Κλοντ Γιούνκερ, φρόντισε να λύσει το «αίνιγμα», μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του δικτύου RTL «Άνγκελα Μέρκελ – η πορεία της, τα μυστικά της και το μέλλον της».

Συγκεκριμένα, ο Γιούνκερ αναφέρει ότι η καγκελάριος του είπε μετά το δεύτερο τρέμουλο ενώ στεκόταν: «φοβάμαι τώρα ότι αυτό θα συμβεί ξανά και ξανά. Της ήταν πολύ ενοχλητικό να πρέπει να κάθεται για ένα ορισμένο διάστημα όταν υποδεχόταν επισκέπτες ξένων κρατών. Ο βασικός λόγος, ωστόσο, δεν ήταν ψυχολογικός ή διανοητικός, αλλά μάλλον μια λανθάνουσα υπερκόπωση. Αυτή η γυναίκα εργαζόταν 17 και 18 ώρες την ημέρα, ούτε και οι πιο έμπειροι άντρες δεν το αντέχουν αυτό».

 «Την έχω ζήσει σε πολλές νυχτερινές διαπραγματεύσεις, ήταν γεμάτη ενέργεια. Πρέπει να το κατέχει αυτό κανείς στη διεθνή πολιτική, να μπορεί να παίρνει ένα σύντομο υπνάκο για έχει απόθεμα ενέργειας», σημείωσε επίσης ο Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι: «μερικές φορές με παρηγορούσε όταν ήμουν στα όρια της απελπισίας. «Μου έλεγε: Ζαν Κλοντ, η δύναμη βρίσκεται στην ηρεμία».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter