Ο γητευτής των φασιστών

Ο γητευτής των φασιστών

Οι φασίστες μισούν και σκοτώνουν, πρώτα μισούν και μετά σκοτώνουν και μετά ξανασκοτώνουν, γιατί το έγκλημα δεν καταλαγιάζει το μίσος τους – το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει.

Οι φασίστες μισούν τους διανοούμενους, τους φεμινιστές, τους δημοκράτες, τους κομμουνιστές, τους αναρχικούς, τους μαύρους, τους μουσουλμάνους, τους Εβραίους, τις μειονότητες, τους Ρομά, τα ΑμεΑ, τους ομοφυλόφιλους, τους τρανσέξουαλ.

Μισούν τους πάντες που διαφέρουν σε κάτι. Μισούν το διαφορετικό.

Οι αντιφασίστες μισούν τον φασισμό (τελεία και παύλα).

Ο ψυχολόγος Ενρίκε Ρόχας έγραψε μια ιστορία-παραβολή για το έγκλημα μίσους που καθοδηγείται από τον φθόνο.

Μια φορά ένα φίδι κυνηγούσε μια πυγολαμπίδα. Υστερα από τρεις μέρες αδιάκοπης καταδίωξης η πυγολαμπίδα σταμάτησε και μίλησε στο φίδι:

– Μπορώ να σου κάνω μια ερώτηση;

– Αφού θα σε καταβροχθίσω μπορείς να ρωτήσεις.

– Ανήκω στην τροφική σου αλυσίδα;

– Oχι.

– Σου έκανα κανένα κακό;

– Oχι.

– Τότε γιατί θέλεις να με σκοτώσεις;

– Επειδή δεν αντέχω να σε βλέπω να λάμπεις.

Από την 7η Οκτωβρίου 2020, που με απόφαση του Εφετείου Αθηνών η ΧΑ κρίθηκε εγκληματική οργάνωση και η ηγεσία της έκτοτε βρίσκεται με πολυετή κάθειρξη στη φυλακή, έχει περάσει μόλις ένας χρόνος και τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη μας υπενθυμίζουν οδυνηρά δύο πράγματα:

Με τον χρυσαυγιτισμό δεν ξεμπερδέψαμε και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ούτε λεπτό.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι καλός αγωγός του φασιστικού θερμικού φορτίου.

Ο πρωθυπουργός πιστεύει (εμμονικά κι επικίνδυνα) ότι αν η ίδια άσκηση λυθεί για δεύτερη φορά, θα βγάλει άλλο αποτέλεσμα και ότι εκεί που έφαγε τα μούτρα του ο Αντώνης Σαμαράς θα πετύχει αυτός.

Πρώτα έκανε παιχνίδι με τους ακροδεξιούς φασίστες και τον χρυσαυγίτικο νεοναζισμό παρέχοντάς τους πλήρη κάλυψη στις συγκεντρώσεις για το όνομα της Μακεδονίας, διευρύνοντας σημαντικά την εκλογική του βάση. Σήμερα είναι οι ίδιοι που απειλούν να τον γκρεμίσουν γιατί τους πρόδωσε και είναι αυτοί που πυκνώνουν τις συγκεντρώσεις των «ψεκασμένων» αντιεμβολιαστών.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός φρόντισε να μετατρέψει τη συντηρητική δεξιά παράταξη σε στενά ακροδεξιό κόμμα, είτε υπουργοποιώντας το «Τρίο Στούτζες» των πνευματικών τέκνων της χούντας (ο ένας μάλιστα από τη θέση του αντιπροέδρου) είτε καλύπτοντας επάξια τα ορφανά βουλευτικά έδρανα των φυλακισμένων χρυσαυγιτών.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συχνά πυκνά μας παραδίδει ιδεολογικά, πολιτικά και ιστορικά μαθήματα. Από την άποψή του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σεβασμό στον βασικό πυρήνα αξιών της δημοκρατίας με τις παραπομπές στο παρελθόν και το 1965, σε Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα, γιατί ανασύρει στερεότυπα άλλων εποχών» μέχρι τη θεωρία των δύο άκρων και τη στερεότυπη δήλωση «καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» η απόσταση είναι όση ανάμεσα στη συμβολή Ερμού και Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης (σημείο δολοφονίας του Λαμπράκη από το παρακράτος της Δεξιάς) και τα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης.

Τον γητευτή των φασιστών τον τρώνε τα φίδια.

«Πες μου, στο Αουσβιτς πού ήταν ο Θεός;»

«Πού ήταν ο άνθρωπος;»

Γουίλιαμ Στάιρον, Αμερικανός συγγραφέας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter