«Ο Γιώργος (Κουμουτσάκος) είναι πονηρός» και βρήκε τι φταίει για την προσφυγική κρίση… (Photo)

«Ο Γιώργος (Κουμουτσάκος) είναι πονηρός» και βρήκε τι φταίει για την προσφυγική κρίση… (Photo)

Η προσφυγική κρίση και οι χιλιάδες πρόσφυγες που εισρέουν στην Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής ανικανότητας. Τώρα που η χώρα επέστρεψε στην «κανονικότητα» είναι θέμα …γεωπολιτικής!

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανακάλυψε τη γεωπολιτική, «σήμερα» που έγινε Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής!

Δεν είναι κι άσχημα! 

Είναι δείγμα σοφίας να αλλάζεις τις απόψεις σου όταν μεγαλώνεις… Ειδικά μάλιστα όταν οι «απόψεις» ήταν απλώς αποτέλεσμα διαδικασίας μικροπολιτικής εκμετάλλευσης! Οι πονηριές της αντιπολίτευσης έγιναν ρεαλισμός κύριε Γιώργο! 

Οι πρόσφυγες όμως είναι άνθρωποι και η αντιμετώπισή τους δεν πρέπει να γίνεται με όρους “πόσα Like” θα πάρει ένα τιτίβισμα! 

Δείτε τα Tweets του κυρίου Αναπληρωτή Υπουργού:

Στη χθεσινή δήλωση του κυρίου Κουμουτσάκου απάντησε ο κ. Γιώργος Ψυχογιός, Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:

Διαβάστε τη δήλωση:

Μάλιστα…

“Γεωπολιτικοί οι λόγοι πίσω από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών”.

Είναι πραγματικά εκκωφαντική αλλά και κυνική η προσγείωση της ΝΔ στην πραγματικότητα στο ένα θέμα μετά το άλλο!

Γιατί, αν θυμάμαι καλά, η ΝΔ αντί να υπερασπίζεται την διαχείριση του προσφυγικού από την προηγούμενη κυβέρνηση με βάση τη διεθνή νομιμότητα και την αλληλεγγύη κατηγορούσε διεθνώς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν “άνοιξε τις πόρτες”. Υιοθέτησε έτσι ένα άθλιο “blame game” που προσέβαλε την υπερπροσπάθεια της χώρας και των ανθρώπων της, την αποδυνάμωσε διπλωματικά στη διεθνή σκηνή και ταυτίστηκε πλήρως με την ακροδεξιά του Ορμπάν και των χωρών του Βίζεγκραντ.

Φαίνεται τελικά να συνειδητοποιούν κάποιοι που δηλητηρίασαν επί χρόνια την ελληνική κοινωνία με ρατσιστικά ένστικτα, ότι οι πόλεμοι, οι δικτατορίες, οι τεράστιες ανισότητες στη διανομή του πλούτου, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά και η υπαναχώρηση της Ευρώπης από βασικές αρχές και αξίες, αποτελούν τις πραγματικές αιτίες της προσφυγιάς.

Εμείς σε κάθε βήμα που είχαμε και έχουμε, αναδεικνύουμε αυτές τις αιτίες και αγωνιζόμαστε σταθερά σε Ελλάδα και Ευρώπη για την εφαρμογή των αρχών της νομιμότητας και της αλληλεγγύης, χωρίς αστερίσκους και χωρίς σκοπιμότητες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter