Ο Γιώργος Παπανδρέου… εξομολογείται

Ο Γιώργος Παπανδρέου… εξομολογείται

Ήταν να μην επανακάμψει ο Γιώργος Παπανδρέου – λέμε και καμιά κουβέντα να περνάει η ώρα – και άρχισε τις… αποκαλύψεις! Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Real, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ «εξομολογήθηκε» ότι σκέφτηκε να πει «όχι» στο πρώτο μνημόνιο, αλλά δεν το έκανε γιατί θα οδηγούμασταν σε Grexit και χρεοκοπία….

Κι έτσι, για να μην χρεοκοπήσουμε, πήγε στο Καστελόριζο, που «γράφει» και στην κάμερα, και μας ανακοίνωσε το μνημόνιο. Βέβαια, τότε δεν μας είχε πει ότι αν δεν το κάναμε, θα είχαμε χρεοκοπήσει την επόμενη μέρα, γιατί αν το είχε πει αυτό δημόσια – λέει – και θα συνέβαινε, και θα του… «παίρνανε το κεφάλι»!

Παρεμπιπτόντως, μιας και μιλάμε για… «αποκεφαλισμούς», ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ έβαλε το… χέρι στην καρδιά και επειδή είναι άνθρωπος που δεν κρατά προσωπική κακία για κανέναν, όπως είπε, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει προσωπικό ζήτημα με τον Βαγγέλη Βενιζέλο». Κάτι πολιτικές διαφορές είχαν, λέει, «όχι προσωπική βεντέτα»…

Αποφάσισε, λοιπόν, τότε να «βάλει πλάτη, έστω κι αν η αντιπολίτευση τους “πετούσε πέτρες”, για να σταθεί η χώρα όρθια και στάθηκε»! Η χώρα στάθηκε πρόεδρε, οι πολίτες που την κατοικούν γονάτισαν!

Θυμήθηκε, πάντως, και την πρόταση ορισμένων – μεταξύ των οποίων και ο «δεν σου κρατώ κακία, γιατί δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος» Βενιζέλος – να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων στη Βουλή για το πρώτο μνημόνιο, αλλά δεν θέλησε να το ρισκάρει, όπως είπε, καθώς εάν το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, την επόμενη μέρα που η γερμανική Βουλή θα ψήφιζε για το αν θα δώσει χρήματα στην Ελλάδα, ανάλογο θα ήταν και το γερμανικό αποτέλεσμα.

Όσο για τον Αντώνη Σαμαρά, τον είχε ρωτήσει, όπως είπε στη συνέντευξή του ο Γιώργος Παπανδρέου, και εκείνος του είχε πει «όχι». Μπορούσε πάντως να παίξει… πόκα – όπως είπε χαρακτηριστικά – και να δει αν ο Σαμαράς μπλοφάρει, αλλά δεν το έκανε, «δεν έπαιξε ζάρια τη χώρα, παρότι θα μπορούσε να τον δοκιμάσει»… Ε τότε ακόμα, περνούσε τη φάση των «Ζαππείων» ο Αντώνης!

Ως προς το τι πρέπει να γίνει σήμερα για να βγούμε από την κρίση, είπε – στη γραμμή της Φώφης Γεννηματά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που «φιλοξενεί» πλέον και το ΚΙΔΗΣΟ – ότι «μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα έδινε ένα πρώτο βήμα», αρκεί αυτή η κυβέρνηση να συγκροτηθεί στη βάση πολύ συγκεκριμένων πολιτικών και αλλαγών. Είναι γνωστός, άλλωστε, ο καημός του για τις αλλαγές – τις ποιες; – που είχε ξεκινήσει ως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν τον άφησαν να τις ολοκληρώσει γιατί τον έριξαν – αλλά είπαμε κακίες δεν κρατάμε, γιατί δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι…

Και διευκρίνισε ότι εννοεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας με την παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών, που ψήσισαν τα μνημόνια. Ωστόσο, κατέληξε ότι σήμερα δεν υπάρχει η δυνατότητα μιας ουσιαστικής συνεννόησης όλων των κομμάτων, επειδή «αυτό το οποίο έκανε ο κ. Τσίπρας ήταν ότι δύο χρόνια κράτησε καθυστέρηση και έτσι αναγκάστηκε στη διαπραγμάτευση να υποχωρήσει σε όλες τις κόκκινες γραμμές τις οποίες έβαλε», π.χ. αποδοχή ενός πλεονάσματος υπερβολικού, χωρίς να πάρει κάτι για το χρέος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter