Ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει απολογισμό – Περσινά ξινά σταφύλια

Ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει απολογισμό – Περσινά ξινά σταφύλια

Την πεποίθησή του ότι εάν γινόταν το δημοψήφισμα του 2011, η κυβέρνησή του θα το είχε κερδίσει, και ότι έτσι η Ελλάδα θα έβγαινε γρηγορότερα από το πρόγραμμα διάσωσης και θα ήταν σε καλύτερη θέση στις αγορές, εξέφρασε από το Λονδίνο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Γιατί τώρα του ήρθε να τα πει αυτά; Ε, κάτι έπρεπε να πει γιατί ήταν καλεσμένος στο London School of Economics (LSE), με θέμα «Τι διδαχθήκαμε από την ελληνική κρίση: απόψεις από τον Γ. Παπανδρέου». Το να παραδεχθεί τις τραγικές επιλογές του, θα ήταν πολιτική αυτοκτονία (ούτως ή άλλως βέβαια απαξιωμένος είναι)!

Διευκρίνισε ότι το ερώτημα σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα δεν θα ήταν η παραμονή ή όχι στην Ευρώπη αλλά εάν θα μείνουμε στην Ευρώπη με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και με θυσίες. Με λίγα λόγια δηλαδή ερώτημα εκ του ασφαλούς για να νομιμοποιήσει την πολιτική των μνημονίων και των δανειακών! Κοινώς για να ευλογήσει τα γένια του…

«Αυτό που μετανιώνω περισσότερο είναι ότι το δημοψήφισμα δεν έγινε ποτέ. Αν το είχαμε κάνει θα το είχαμε κερδίσει. Οι ‘Ελληνες θα είχαν το πρόγραμμα και θα βγαίναμε από αυτό πολύ γρηγορότερα. Μέχρι το 2012-13 θα είχαμε βγει από την κρίση και από το πρόγραμμα διάσωσης. Θα είχαμε βέβαια να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά θα βγαίναμε στις αγορές και σε καλύτερη θέση» είπε ο κ. Παπανδρέου. 

Και μετά αυτό το αφήγημα-παραμύθι «εκ βαθέων» του Γιώργου Παπανδρέου προχώρησε και σε μια κριτική προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πάντα εκ του ασφαλούς, ξεχνώντας παντελώς τα έργα και τις ημέρες του κόμματός του, αλλά και την σύμπλευση με τη ΝΔ. Εξάλλου λίγα 24ωρα πριν είχε «στηρίξει» τηλεφωνικά τον Κώστα Σημίτη. Αλίμονο, μια οικογένεια είναι! Καθαρός σαν κρύσταλλο ο πρωθυπουργός της καρδιάς μας, του χρηματιστηρίου και των σκανδάλων…

Όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου του οποίου η εικόνα από το Καστελόριζο παραμένει ανεξίτηλη στις μνήμες όλων, τηρεί ίσες αποστάσεις κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι επιδιώκουν την εξουσία και προτείνουν και πάλι πράγματα «πελατειακά».

Και όπως κάθε καλός τεχνοκράτης επαναλαμβάνει τα περί βαθύτερων μεταρρυθμίσεων (μπλα μπλα) ενώ ο άνθρωπος που μας έβαλε στα μνημόνια και στο ΔΝΤ δεν αποφεύγει να πει ότι «η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια της κρίσης, να προχωρήσει σε βαθύτερες μεταρρυθμίσεις».

Μετά από όλα αυτά ας θυμηθούμε το παλιό: Εάν η γιαγιά είχε κεραίες, θα ήταν τρόλεϊ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter