Ο Γκάρι Όλντμαν εγκαταλείπει (;) το σινεμά

Ο Γκάρι Όλντμαν εγκαταλείπει (;) το σινεμά

Μια ακόμη μελλοντική σκληρή απουσία -Ντάνιελ επιμένεις ακόμη στη θέση σου;-  θα είναι αυτή του Γκάρι Όλντμαν όταν αποφασίσει να τελειώσει οριστικά με την υποκριτική. Κι όπως είπε πρόσφατα σε συνέντευξη του ο γνωστός ηθοποιός «η μέρα που θα σταματήσει πλέον να κάνει ταινίες δεν είναι πολύ μακριά».

Σε συνέντευξη του στους λονδρέζικους Times με αφορμή τη συμμετοχή του στον δεύτερο κύκλο της κατασκοπικής σειράς του Apple TV+ «Slow Horses», ο Γκάρι Ολντμαν δήλωσε πως μετά από μια αξιοζήλευτη καριέρα είναι λογικό να σκέφτεται την ώρα της συνταξιοδότησης. «Την επόμενη χρονιά θα γίνω 65 ετών» είπε ο γνωστός σταρ που γεννήθηκε στο New Cross του Λονδίνου στις 21 Μαρτίου 1958. «Είναι αναμενόμενο λοιπόν να αρχίσω να σκέφτομαι πως θα είναι η ζωή μου στα 70 αλλά και στα 80 μου. Δεν θέλω να είμαι δραστήριος σε αυτές τις ηλικίες. Θα ήμουν ευτυχής και γιατί όχι περήφανος αν μπορούσα να αποχωρούσα όπως ο χαρακτήρας μου στην σειρά, ο Τζάκσον Λαμπ» συμπλήρωσε ο Όλντμαν που ξεκίνησε την υποκριτική από το θέατρο (έδωσε τις πρώτες παραστάσεις του στο Βασιλικό Θέατρο του Γιορκ στα τέλη των 70ς) πριν μεταπηδήσει στο χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Το ντεμπούτο του στο σινεμά έγινε το 1982 με το δράμα «Remembrance» του Κόλιν Γκρεγκ, ενώ η ταινία που τον έκανε διάσημο ήταν το «Sid & Nancy» του Άλεξ Κοξ όπου υποδύθηκε τον Σιντ Βίσιους της βρετανικής πανκ μπάντας των Sex Pistols. Για το συγκεκριμένο φιλμ που γύρισε το 1986 πληρώθηκε 35.000 λίρες. Σχεδόν μια δεκαετία μετά, όντας περιζήτητος ύστερα από δυνατές εμφανίσεις σε φιλμ όπως τα «Τεντώστε τα αυτιά σας» του Στίβεν Φρίαρς, «Χαριστική βολή» του Φιλ Τζοάνου με τον Σον Πεν, «Ο Ρόζενκραντς και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί» του Τομ Στόπαρντ όπου μαζί με τον Τιμ Ροθ ενσάρκωσαν τους πιο άσημους χαρακτήρες του Σαίξπηρ, «JFK» του Όλιβερ Στόουν, «Δράκουλα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα και «Leon» του Λικ Μπεσόν, του πρόσφεραν το 1998 αμοιβή 5 εκατομμύρια δολάρια για να παίξει στην ξεχασμένη από κοινό και κριτική ταινία επιστημονικής φαντασίας «Lost in space».

«Είχα μια μεγάλη και επιτυχημένη καριέρα, αλλά οι καριέρες φθίνουν και εμένα με ενδιαφέρουν κι άλλα πράγματα εκτός της υποκριτικής. Όταν είσαι νέος, νομίζεις ότι θα καταφέρεις να τα κάνεις όλα. Όμως μετά περνούν τα χρόνια χωρίς να το καταλάβεις», είπε στην ίδια συνέντευξη. Πιο παλιά είχε δηλώσει ότι αγαπά εξίσου το σινεμά, το θέατρο και την τηλεόραση. Ειδικά για την τηλεόραση έλεγε πως την είχε σε τρομερή εκτίμηση και λάτρευε σειρές όπως το «Mad men» («είμαι φαν της σειράς που την θεωρώ κορυφαία»), το «True detective» («ο Μάθιου Μακόναχι γίνεται όλο και καλύτερος ηθοποιός» είχε πει) και τα «Boardwalk Empire», «The Americans», House of Cards».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter