Ο «Γολγοθάς» μιας υπαλλήλου του ΕΜΠ: Οι διώξεις και ο κίνδυνος απόλυσης

Ο «Γολγοθάς» μιας υπαλλήλου του ΕΜΠ: Οι διώξεις και ο κίνδυνος απόλυσης

Ένα δικαστικό και υπηρεσιακό «Γολγοθά» αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια μια υπάλληλος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Πρόκειται για την Χριστιάνα Πισιώτα η οποία όπως καταγγέλλεται βρίσκεται τα τελευταία χρόνια αντιμέτωπη με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις λόγω άρνησής της να δεχτεί εσωτερική μετακίνηση στο ΕΜΠ.

Όλα ξεκίνησαν το 2016 όταν η ίδια αρνήθηκε, σύμφωνα με σχετική επιστολή και δημοσιεύματα να μετακινηθεί εσωτερικά έπειτα από εντολή της διοίκησης. Η υπάλληλος σε ενημερωτική της επιστολή το 2016 κατήγγειλε πως οι λόγοι για τη δίωξη της ήταν «η άρνηση εκτέλεσης των υπηρεσιακών της καθηκόντων» και «η αδικαιολόγητη απουσία από τα υπηρεσιακά καθήκοντα». Όπως τουλάχιστον της ανακοινώθηκε από την τότε διοίκηση του ΕΜΠ. Ωστόσο όπως κατήγγειλε η ίδια στην επιστολή της , αρνήθηκε να μετακινηθεί από την Γραμματεία διότι δεν της εξηγήθηκε ποτέ «η σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής από την πλευρά της Διοίκησης».

Η υπάλληλος βρέθηκε αντιμέτωπη με πειθαρχικές ενέργειες σε βάρος της, ενώ παραπέμφθηκε το 2018 στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας αρχικά και στη συνέχεια στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια προσέφυγε το 2019 στο Διοικητικό Εφετείο που και δικαιώθηκε με αποτέλεσμα να διαταχθεί η αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Ωστόσο η υπάλληλος είναι αντιμέτωπη και με ποινικές διώξεις σε βάρος της έπειτα από μηνυτήριες αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της. Μάλιστα η υπάλληλος στην από του 2016 επιστολή της έκανε λόγο για «εργασιακό εκφοβισμό» σε βάρος της «ποινικοποίηση των δημοσιοϋπαλληλικών διαδικασιών, υπηρεσιακές διώξεις και συνδικαλιστικές μηνύσεις».

«Καταδεικνύεται το ολοένα και πιο ανελεύθερο καθεστώς που οι διοικήσεις προσπαθούν να επιβάλουν στα υποτιθέμενα «λίκνα της ελευθερίας έκφρασης και δημοκρατίας» Ευαγή Ιδρύματα» ανέφερε η συγκεκριμένη υπάλληλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter