Ο Guardian αμφισβητεί τους ρωσικούς ισχυρισμούς για τη δολοφόνο της Ντούγκινα

Ο Guardian αμφισβητεί τους ρωσικούς ισχυρισμούς για τη δολοφόνο της Ντούγκινα

«Κάθε νέος ισχυρισμός για την επίθεση που σκότωσε την Ντάρια Ντούγκινα φαίνεται να εγείρει περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντά», υπογραμμίζει σε ανάλυσή του ο βρετανικός Guardian, σχετικά με την εκτέλεση της Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του ηγέτη της ρωσικής ακροδεξιάς και μέχρι πρότινος στενού συνεργάτη του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλεξνάντρ Ντούγκιν.

«Τη Δευτέρα, η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ισχυρίστηκε ότι έχει διαλευκάνει την υπόθεση, δημοσιεύοντας πληροφορίες καθώς και ένα βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει μια Ουκρανή από το τάγμα Αζόφ ως υπεύθυνη για τη δολοφονία της Ντούγκινα, πατέρας της οποίας είναι ο ακροδεξιός ιδεολόγος Αλεξάντρ Ντούγκιν» επισημαίνεται στον Guardian, o οποίος διερωτάται πως η φερόμενη ως δολοφόνος «κατάφερε να εισέλθει στη Ρωσία με τη 12χρονη κόρη της, να κυκλοφορεί απαρατήρητη αλλάζοντας συχνά πινακίδες στο αυτοκίνητό της, να τοποθετήσει και να πυροδοτήσει έναν επαγγελματικό εκρηκτικό μηχανισμό και να φύγει από τη χώρα».

 

Παράλληλα, ο Guardian διερωτάται πως είναι δυνατό να τα κατάφερε όλα αυτά ένας άνθρωπος χωρίς να την εντοπίσουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας και καταλήγει επισημαίνοντας: «Αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί των Ρώσων τότε πρόκειται για παταγώδη αποτυχία των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ις ανακοινώσεις της Ρωσικής Εθνικής Ομοσπονδίας Ασφαλείας (FSB) η φερόμενη δολοφόνος είναι η Ουκρανή πολίτης Νατάλια Βοβκ που γεννήθηκε το 1979. Η γυναίκα, μαζί με τη 12χρονη κόρη της, έφτασαν στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου και νοίκιασαν ένα διαμέρισμα στο κτίριο όπου έμενε η Ντούγκινα προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για εκείνη. Για την παρακολούθηση η Βοβκ χρησιμοποίησε ένα Mini Cooper, το οποίο κατά την είσοδό του στη Ρωσία είχε πινακίδες του Ντονμπάς και κατά την έξοδο από τη χώρα είχε ουκρανικές πινακίδες. Την ημέρα της δολοφονίας η Βοβκ και η κόρη της ήταν στο φεστιβάλ όπου η Ντούγκινα έδωσε το «παρών» ως τιμώμενο πρόσωπο και το απόγευμα σημειώθηκε η ελεγχόμενη έκρηξη στο αυτοκίνητο της Ντούγκινα, εξ αποστάσεως. Μετά από αυτό η ύποπτη για τη δολοφονία μαζί με τη κόρη της διέφυγαν στην Εσθονία.

Πηγή: Guardian

Διαβάστε επίσης: Η Ρωσία «δείχνει» την Ουκρανία για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter