Ο γύρος του κορονοϊού σε 80 ημέρες

Ο γύρος του κορονοϊού σε 80 ημέρες

Εάν διατηρείς κατάστημα στον χώρο της εστίασης, αποτελείς κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Εάν χρηματοδοτείς τα ΜΜΕ και όχι τα ΜΜΜ, είσαι σωτήρια κυβέρνηση σε καιρό πανδημίας. Εάν αυτά τα μέτρα τα εισηγείσαι στην κυβέρνηση και τα εξηγείς στον λαό, είσαι ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος

Πύθιος

Ο θεός της Ελλάδος αεί σώζει. Πάντα κάποιος θεός θα βρεθεί να μας σώσει, γιατί στην Ελλάδα τους έχουμε και πολλούς, δεκατρείς για την ακρίβεια. Δώδεκα οι αρχαίοι και ένας o μX.

«Ο θεός της Ελλάδος μας φύλαξε» και σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους ευτυχήσαμε να έχουμε στο τιμόνι της χώρας έναν ηγέτη που αυτοχαρακτηρίζεται σε κάθε λέξη –που διαβάζει από το οτοκιού– των διαγγελμάτων του (έχουμε χάσει κυριολεκτικά το μέτρημα) ως ο ένας και μοναδικός, ο αληθινός και σύγχρονος μεσσίας. Γιατί ποιον άλλο χαρακτηρισμό θα δίνατε στη φράση: «Θέτω την υγεία και την ασφάλεια των Ελλήνων πάνω από κάθε επιλογή»;

Ποιος θέτει; Εγώ. Τι θέτω; Την υγεία και την ασφάλεια. Πού τα θέτω; Πάνω από κάθε επιλογή. Aρα αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν κι άλλες, που κάποιος άλλος (ο Τσίπρας;) θα επέλεγε, οι οποίες δεν θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των Ελλήνων.

Και ποια είναι η σωτήρια επιλογή του… μεσσία; Η ατομική ευθύνη (όπου «ατομική ευθύνη» = μάσκα). «Η δική μου» εννοεί «μοναδική επιλογή κοινωνικής ευθύνης είναι η δική σας ατομική ευθύνη».

Και κουρασμένος (ξανά) έφυγε για τριήμερη ξεκούραση.

Ο Μητσοτάκης ενσαρκώνει τον ρόλο ενός νέου Φιλέα Φογκ. Τζέντλεμαν και πλούσιος, έξυπνος και με φαεινές ιδέες, εκκεντρικός και αποφασισμένος (να εφαρμόσει αυτό για το οποίο επιλέχτηκε ανεξαρτήτως συνθηκών), που θέτει τον εαυτό του στην περιπέτεια του μεγάλου ταξιδιού (να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα) για να σώσει τον «τόπο» (όλοι γνωρίζουμε –κάποιοι το μαθαίνουν τώρα– ποια κοινωνική κάστα αποτελεί «τόπο» για τον Κυριάκο).

Μετά τη λήξη του lockdown από το πρώτο, ήπιο κύμα της πανδημίας (στη διάρκεια του οποίου χειροκροτήσαμε τους «ήρωες» υγειονομικούς, κλάψαμε συγκινημένοι μαζί με τον Τσιόδρα, τραγουδήσαμε με την Πρωτοψάλτη πάνω σε φορτηγό έξω από το Μαξίμου) αποφάσισε ο Κυριάκος να επαναληφθεί ο «γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» με τη σύγχρονη βερσιόν, που είναι «ο γύρος του κορονοϊού σε 80 ημέρες», με τη μέθοδο «δεν πάω εγώ στον κόσμο, φέρνω τον κόσμο σε μένα».

Αυτό ακριβώς έκανε σε 80 ημέρες. Ανοιξε τα σύνορα από τις αρχές Ιουνίου μέχρι περίπου τις 20 Αυγούστου (που μάντρωσαν τους πολίτες τους με εσπευσμένες επιστροφές οι χώρες προέλευσης) χωρίς τεστ, χωρίς μέτρα προφύλαξης ούτε ελέγχους στην πληρότητα πλοίων, αεροπλάνων κ.λπ.

Oμως παράλληλα –όχι μόνο τις 80 ημέρες– μέχρι σήμερα δεν έκανε τα στοιχειώδη και αυτονόητα. Δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ (ενώ η ιδιωτική υγεία έχει λιποτακτήσει από την αρχή), δεν αύξησε (αντίθετα μείωσε) τις δημόσιες δαπάνες, δεν έκανε εκτεταμένους ελέγχους, δεν δημιούργησε συνθήκες ασφαλούς κοινωνικής απόστασης σε σχολεία, ΜΜΜ και δομές φιλοξενίας.

Συνεχίζει όμως και κάνει προπαγάνδα, γιατί νομίζει ότι ο θεός της επικοινωνίας θα σώσει την κυβέρνησή του. Τόσο πολύ που τα non paper ραβασάκια δημοσιεύονται αυτούσια (copy paste).

«Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter