Ο Happy Traveller του Μαξίμου (Photos)

Ο Happy Traveller του Μαξίμου (Photos)

Αποδράσεις και στιγμές χαλάρωσης μεταξύ διαλειμμάτων εργασίας για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στους έξι μήνες θητείας

«Από σήμερα ξεκινάει σκληρή δουλειά» διαβεβαίωνε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός την επομένη των εκλογών. Η ίδια δέσμευση επαναδιατυπώθηκε στο πρώτο κυβερνητικό συμβούλιο αλλά και στην ομιλία του κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Εξι μήνες μετά τις διαβεβαιώσεις για το άοκνο πρωθυπουργικό του έργο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προσδώσει στο αξίωμα χαρακτηριστικά οδοιπορικού, θυμίζοντας παρουσιαστή ταξιδιωτικής εκπομπής.

Η ζέση του Κυρ. Μητσοτάκη να σηκώσει τα πρωθυπουργικά μανίκια και να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά επηρέασε ακόμη και τους «Times» του Λονδίνου. «Ο νέος Ελληνας ηγέτης Κυριάκος Μητσοτάκης ακυρώνει τις καλοκαιρινές διακοπές των βουλευτών» ήταν ο τίτλος του βρετανικού Μέσου στις 8 Ιουλίου. Πέντε ημέρες αργότερα ο Κυρ. Μητσοτάκης, δίνοντας ο ίδιος το καλό παράδειγμα, αναχώρησε για ολιγοήμερη ξεκούραση στην Τήνο λόγω της «ιδιαίτερα “φορτωμένης” εβδομάδας που είχε ακολουθήσει μετά τις εκλογές». Για να μην είμαστε άδικοι, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ήταν όντως βεβαρυμένο, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω της κορύφωσης της προεκλογικής περιόδου, με αποτέλεσμα η σύντομη «απόδραση» να μην επαρκεί. Γι’ αυτό και τον Αύγουστο φρόντισε να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος.

Οπως γνωστοποιήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη μετέβησαν στην Κρήτη από τις 9 Αυγούστου και θα επέστρεφαν εκεί μετά το σύντομο πέρασμα από την Παναγία της Τήνου για τον Δεκαπενταύγουστο. Οι διακοπές τους διήρκεσαν 14 ημέρες. Τότε η κοινή γνώμη άρχισε να αντιλαμβάνεται τι εννοούσε τελικά ο πρωθυπουργός όταν επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας κατά τις διακοπές του. «Αυθόρμητα» ενσταντανέ του πρωθυπουργικού ζεύγους από παραλίες των Χανίων πλημμύρισαν το διαδίκτυο. Η βλοσυρότητα που επιβάλλουν οι πρωθυπουργικές ευθύνες έδωσε τη θέση της στη θερινή ανεμελιά. Πότε τυλιγμένος με πετσέτα, πότε όχι. Αλλες φορές προφίλ, άλλες ανφάς και άλλες πλάτη. Ενίοτε με αξύριστο λουκ, πάντα ευδιάθετος και πάντα σε φόρμα. Κατά τα δημοσιεύματα, συνομιλούσε με «απλούς πολίτες», δίνοντας την εντύπωση ότι η αριστεία είναι τελικά επίκτητη ή και μεταδοτική. Να μην παραλείψουμε την παράμετρο της σωματικής άσκησης ακόμη και εν μέσω καύσωνα· γι’ αυτό αλησμόνητο θα μείνει το στιγμιότυπο που τον απεικονίζει να δαμάζει τα κύματα πάνω σε σανίδα SUP λίγες ημέρες προτού ταξιδέψει στο Βερολίνο για συνάντηση με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Αποδράσεις μετά τις διακοπές!

Τον Σεπτέμβριο τα φθινοπωρινά σύννεφα μαζεύτηκαν πρόωρα πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου. Η κλιμάκωση του προσφυγικού σε συνδυασμό με το βαρύ νομοθετικό έργο δεν επέτρεψαν στον Κυρ. Μητσοτάκη να ξεκλέψει στιγμές χαλάρωσης. Στα τέλη του μήνα βρέθηκε στις ΗΠΑ αφενός για τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, αφετέρου για συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία ματαιώθηκε μετά την εκκίνηση της έρευνας εναντίον του Αμερικανού προέδρου με το ερώτημα της καθαίρεσης. Τρεις ημέρες μετά τη ματαίωση την επικαιρότητα απασχόλησε το οικογενειακό ταξίδι στη Βοστώνη. Την ώρα που τα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση Μέσα πετούσαν στους αιθέρες του γαλαντόμου πρωθυπουργού που δεν χρεώνει τον δημόσιο κορβανά για προσωπικούς λόγους, το documentonews.gr προσγείωνε ανώμαλα τους μιντιακούς αυλοκόλακες. Οπως αποδείχτηκε, το πρωθυπουργικό ζεύγος μαζί με τον γιο του μπορεί να ταξίδεψαν με αεροπλάνο της γραμμής, πίσω τους όμως ακολουθούσε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να παραλάβει τον Κυριάκο και τη Μαρέβα Μητσοτάκη για τον δρόμο της επιστροφής.

Επόμενος σταθμός η παραλία της Καλογριάς στη Στούπα της μεσσηνιακής Μάνης, με το πρωθυπουργικό ζεύγος να βουτά στα κρύα νερά τέλη Οκτωβρίου. 

Περίπου έναν μήνα αργότερα Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη βρέθηκαν στις κερκίδες της O2 Arena προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα τένις μεταξύ Στέφανου Τσιτσιπά και Ρότζερ Φέντερερ για τα ATP Finals. 

Ο Ελληνας τενίστας επικράτησε του Ελβετού θρύλου, με τον πρωθυπουργό να παίρνει εκδίκηση κατά όσων έσπευσαν να τον αποκαλέσουν κακότυχο μετά τον σεισμό στην Κάρπαθο όταν είχε πατήσει το πόδι του στο νησί ή αυτόν στην Κρήτη την ημέρα που θα την επισκεπτόταν.

Ποδήλατο, σκι και NBA

Τον Δεκέμβριο σειρά είχαν τα όρη και τα άγρια βουνά. Αρχικά ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε δύο μονές των Μετεώρων για να δηλώσει εμπράκτως τη σημασία που δίνει στον δεύτερο πυλώνα από το τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια», εκφράζοντας παράλληλα την ανάγκη για στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας στην πλειονότητα των οποίων δεν έδωσε κοινωνικό μέρισμα.

Ακολούθησε το πενθήμερο ταξίδι στο Μέτσοβο, την πατρίδα του Ευάγγελου Αβέρωφ. Μπορεί το μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας να προκάλεσε διεθνή διπλωματικό πυρετό και η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο κατά την επετειακή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ να μην απέφερε απτά αποτελέσματα, όμως ο πρωθυπουργός επέδειξε την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία προτιμώντας εξορμήσεις στο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής και οικογενειακές φωτογραφίες με φόντο τα μαγευτικά τοπία της Ηπείρου με αφορμή την… απομόνωση, όπως είχε δηλώσει, προκειμένου να επιλέξει πρόσωπο για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας. Η είδηση για την τετράωρη πεζοπορία του και βεβαίως οι φωτογραφίες του με ελαφριά αθλητική περιβολή και τα ανάλογα εξαρτήματα έγιναν για ακόμη μια φορά αξιοζήλευτο θέμα πρώτης γραμμής.

Τελευταία στάση η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί, μία μέρα προτού συναντήσει τον απρόβλεπτο Τραμπ και ενώ ηχούσαν τύμπανα πολέμου με το Ιράν, αντί να προετοιμάζεται για την πολιτική διαχείριση κάθε ενδεχόμενου, παρακολούθησε αγώνα NBA ανάμεσα στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και τους Μπόστον Σέλτικς.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε το πανελλήνιο ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Πειραιώς, τα τσουχτερά εισιτήρια για τις court seats ήταν προσφορά του Ελληνοαμερικανού ιδιοκτήτη της ομάδας της Ουάσινγκτον. Τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο είναι γνωστά. Τουλάχιστον οι Ουίζαρντς κέρδισαν…

Αναμένουμε με αγωνία τις επόμενες εξορμήσεις του. Οπως δείχνουν τα πράγματα, οι πολυπόθητες επενδύσεις μπορεί να είναι ακόμη κενό γράμμα, το άλμπουμ όμως με τις εικόνες του happy traveller πρωθυπουργού μας έχει ήδη συμπληρώσει πολλές σελίδες. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter