Ο «ήρωας» της τελευταίας στιγμής Αχμέντ Χασάν γλίτωσε ξανά τον Ολυμπιακό στο 93’ (1-0 τον ΠΑΣ

Ο «ήρωας» της τελευταίας στιγμής Αχμέντ Χασάν γλίτωσε ξανά τον Ολυμπιακό στο 93’ (1-0 τον ΠΑΣ

Για 4η φορά ο Αχμέντ Χασάν με κεφαλιά λύτρωσε τον Ολυμπιακό και του χάρισε μια πολύ δύσκολη όσο και αγχωτική νίκη (1-0) απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα που τον μπλόκαρε για τα καλά στην 17η αγωνιστική της Super League 1.

Ο Αιγύπτιος μετά την περιπέτεια του με τον κορονοϊό επέστρεψε κι έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα: να λυτρώνει στο φινάλε τους «ερυθρόλευκους» όταν το ματς «καίει» και φλερτάρουν με βαθμολογικές απώλειες. Το είχε κάνει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, το ξανάκανε με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, το έκανε με την Μαρσέιγ στο Τσάμπιονς Λιγκ και το έκανε πάλι σήμερα (17/1) κόντρα στα Γιάννινα.

Κι επειδή το ποδόσφαιρο σκαρώνει πολλές μικρές ιστορίες, ο Χασάν είχε σκοράρει στο φινάλε και του αγώνα των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο (1-1) για το νικητήριο γκολ της ομάδας του, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ του Ελ Αραμπί στο ξεκίνημα της φάσης, τη πιο πολυσυζητημένης στο φετινό πρωτάθλημα…

Ο ΠΑΣ επωφελήθηκε από το γεγονός ότι οι Πειραιώτες ήταν νωθροί στο ξεκίνημα και μπήκε δυνατά στο ματς προσπαθώντας να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να δημιουργεί φάσεις στην εστία του ΠΑΣ με την πρώτη στο 14’ την κεφαλιά του Σισέ που έδιωξε εντυπωσιακά ο Χουτεσιώτης και στο 17’ ο Ελ Αραμπί με προβολή βρήκε τη μπάλα σε φάουλ του Βαλμπουενά αλλά έπεσε πάνω του ο Χουτεσιώτης και ο ρέφερι μετά από χρήση του VAR καταλόγισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Βαλμπουενά (20’) αλλά ο Χουτεσιώτης (αν και τραυματισμένος από τη σύγκρουση με τον Ελ Αραμπί) απέκρουσε το χτύπημα του Γάλλου…

Το χαμένο πέναλτι έριξε και πάλι τον ρυθμό των γηπεδούχων με τον ΠΑΣ να κρατάει σχετικά εύκολα το 0-0 και τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν ένα από τα πιο άσχημα 45λεπτα τους στη σεζόν.

Στο β’ μέρος ο Μαρτίνς έριξε στο ματς Καμαρά και Φορτούνη σε μια προσπάθεια να δώσει ταχύτητα κι ένταση στον Ολυμπιακό, ενώ ο ΠΑΣ άλλαξε γκολκίπερ αφού ο Χουτεσιώτης δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά αυτή τη φορά στο ματς και άρχισαν να δημιουργούν καταστάσεις στην αντίπαλη εστία κερδίζοντας απανωτά κόρνερ. Στο 53’ ο Μασούρας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αθανασίου, ο Ελ Αραμπί κέρδισε το ριμπάουντ κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο βοηθός το ακύρωσε για οφσάιντ με τη βοήθεια και του VAR. Με την πάροδο του χρόνου ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν στην παραγωγή φάσεων και το άγχος άρχισε να φαίνεται στις κινήσεις των παικτών του. Εφτασε μάλιστα στο 79’ για να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί. Τελικά η λύτρωση ήρθε στο 93’ με τον συνήθη ύποπτο της τελευταίας στιγμής τον Αχμέντ Χασάν με κεφαλιά μετά από σέντρα σε φάουλ του Φορτούνη (1-0).

Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδειξε κίτρινες κάρτες στους Χουτεσιώτη, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σάλιακα, Αθανασίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ντρέγκερ (73’ Βρουσάι), Σισέ, Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46’ Καμαρά), Εμβιλά, Βαλμπουενά (82’ Σίλβα), Μασούρας (66’ Χασάν), Μπρούμα (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης (46’ Αθανασίου), Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σιόντης, Λιάσος, Μπρένερ (53’ Ελευθεριάδης), Καρτάλης (87’ Πανουργιάς), Παμλίδης (79’ Νάουμετς), Λεό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter